Árpa Attila a Netflix legújabb, római birodalmas sorozatában is meghal!

Ő lesz Marcus Caelius centurio a Magyarországon forgatott Barbariansban, de láthatjuk majd a Witcherben is.

Valószínűleg több Port-olvasó is értesült már arról, hogy a végre magyarul is hozzáférhető Netflix nálunk forgatja új történelmi sorozatát, a Barbarianst. A stábnak bedolgozó casting ügynökség ugyanis hetek óta Facebook-hirdetésekben toborozza a statisztákat, akiknek a barbár harcosokat és a római legionáriusokat kell majd alakítania.

Figyelem, október 11-re, péntekre keresünk 18-50 éves "római" és "barbár" férfiakat a Barbarians nagylétszámú...

Közzétette: Facebox Team – 2019. október 9., szerda

A Netflix honlapján egyelőre csak egy rövid tartalomismertető olvasható: időszámításunk szerint 9-ben, a teutoburgi csatában a germán harcosok megállítják a Római Birodalom előrenyomulását – és három ember sorsa örökre összefonódik. A sorsdöntő teutoburgi ütközet egyébként egyáltalán nem fikció, hanem történelmi tény: ez volt az első olyan ókori ütközet, amelyben az egymással is sokszor háborúzó germán törzsek összefogtak, és sikeresen visszaverték az addig legyőzhetetlennek hitt római légiókat. A római hadakat Publius Quinctilius Varus vezette (ő az elvesztett csata után öngyilkos lett), a barbár törzseket pedig Armin fejedelem, aki Arminius néven Rómában töltötte túszként a fiatalkorát, katonai kiképzést és római állampolgárságot is kapott – vagyis pontosan tudta, hogyan kell hatékonyan odacsapni a római legionáriusoknak.

Produkcióközeli források azt is tudni vélik, hogy a germánok elleni hadjáratot vezető Varus szenátor jobbkezét, Marcus Caelius centuriót (aki szintén valóságos személy), nem más alakítja a Netflix sorozatában, mint az Argo 1-2 rendezője, Árpa Attila! Árpának nemcsak az anyanyelvi szinten beszélt német nyelvtudása jött jól a forgatáson, de az is, hogy tud lovagolni, és számos Magyarországon készült, kosztümös filmben és sorozatban szerepelt már korábban, többek között a Borgiákban és a Kenauban, de hamarosan láthatjuk majd a Witcherben is, mint kocsmáros. A rendezőről egyébként köztudott az ókor iránti rajongása: már a 2004-es Argóban is a rómaiak Magyarországon elrejtett kincsét kereste Tibi bandája meg a többi tökkelütött főhős, és Árpa Attila indította útjára annak idején a Sötét kor képregénysorozatot is.

Fotó: Labancz Viktória

 

Árpa korábban megkapta már a sajtóban „a magyar Sean Bean” címet is, mert eddig szinte minden filmjében és sorozatában meghalt (lásd a videós összeállítást a cikk végén). Rutger Hauer Deathline-jában lecsapták a kezét egy szamurájkarddal, az Assassination Gamesben Jean-Claude Van Damme fejezte le, a Die Hard 5-ben Bruce Willis lőtte le, a The Timberben fejbe csapták egy kővel, a Marie, a kurtizánban pedig a címszereplő döfte hasba egy tőrrel. És hogy meghal-e centurióként az új Netflix-sorozatban? Ezek után ez természetesen nem is lehet kérdés, főleg Marcus Caelius teutoburgi csata utáni további sorsa ismeretében...