Autósmoziban még tuti nem láttad A Pál utcai fiúkat

Augusztus 29-én, vasárnap 20:45-kor a Lupa-tónál bepótolhatod ezt a súlyos mulasztást.

Július 1-jén nyitotta meg a kapuit a PORT.hu, a Totalcar, a Filmio és a Lupa Beach együttműködésében a Lupa Drive-in Autósmozi a budakalászi Lupa-tó parkolójában. Azóta csupa olyan közönségkedvenc alkotást lehetett már itt megnézni, mint a Csillagok háborúja, a Jurassic Park, a Vissza a jövőbe, a Macskafogó vagy a Ford Fairlane kalandjai. A jobbnál jobb filmek sora augusztus 29-én, vasárnap 20:45-kor A Pál utcai fiúkkal folytatódik.

Forrás: Pannonia Entertainment Ltd.

 

Molnár Ferenc halhatatlan ifjúsági regényéből Fábri Zoltán forgatott grandiózus mozifilmet 1968-ban, magyar-amerikai koprodukcióban. Érdekesség, hogy a Pál utcai grundon délutánonként játszó kisdiákokat és a Füvészkertben tanyázó rivális társaság, a Vörösingesek tagjait nem magyar gyerekek alakították, hanem egy londoni gyermekszínészképző iskolából válogatták őket össze. Boka, Nemcsek, Geréb, Áts Feri és a többiek tehát mindannyian angol nyelven beszéltek az 1966-ban megkezdődő budapesti forgatáson, és csak később szinkronizálták le őket magyar gyerekek.

További érdekesség, hogy Molnár Ferenc regényének megfilmesítési jogai az 1960-as években egy Endre Bohem nevezetű amerikai-magyar producernél voltak, aki még az 1920-as években emigrált az Egyesült Államokba Bohém Endreként. Bohem hollywoodi filmeken szocializálódott, ezért meg akarta változtatni A Pál utcai fiúk jól ismert befejezését is: nála a történet happy enddel ért volna véget, és a kis Nemecsek Ernő nem halt volna meg! Fábri azonban kezdettől fogva könyvhű adaptációban gondolkodott, így végül az ő akarata érvényesült (további forgatási érdekességeket ebben a cikkünkben lehet olvasni a filmről).

Forrás: Pannonia Entertainment Ltd.

 

Végezetül íme néhány tudnivaló azoknak, akik autósmoziban néznék meg A Pál utcai fiúkat, és később esetleg más filmet is:

  • A belépőjegy 4990 forint. Ez egy személyautóra vonatkozik, amibe bármennyien beülhetnek – 
    viszont fontos tudni, hogy az igazi autósmozi-élmény (ahogy azt az amerikai filmekből már megszokhattuk) csak az első ülésekből élvezhető.
  • Jegyet a helyszínen (Budakalász, Lupaszigeti u. 8.) is lehet venni, de érdemes online, elővételben megvásárolni, hogy biztosan jusson hely.
  • A helyszínen az autósmozi munkatársai mutatják meg, kinek hová kell leparkolnia a kocsijával.
  • A film egy 60 négyzetméteres vásznon pörög, a hangot az autórádión keresztül lehet hallgatni.
  • A napi vetítéseket csak szélsőséges időjárási körülmények esetén törlik (ebben az esetben a jegy érvényes lesz a pótelőadásra, illetve vissza is váltható).
  • A mosdó és a büfé előtt mindenki ügyeljen a távolságtartásra!