Avatar 2.: újabb kép a forgatásról

A produkció Twitter oldalára kirakott fotón nem mást láthatunk mosolyogni, mint a nagy visszatérőt, Sigourney Weavert. De Dr. Grace Augustine alakítója hogyhogy bekerülhetett a folytatásokba?

Habár James Cameron sci-fijének második részét majd csak 2021. december 17-én mutatják be (a második filmet pedig 2023-ban, 2025-ben és 2027-ben követik az újabb folytatások), az alkotók már több képet is megosztottak róla. Míg azonban eddig a színészekről még nem láthattunk fotót (csupán látványterveket és díszleteket mutattak meg), most ez a vágyunk is teljesült.

Mivel – ahogy arról korábban mi is beszámoltunk – a koronavírus miatt március közepén leállt az Avatar folytatások új-zélandi forgatása is, a most megosztott fénykép még azelőtt készülhetett. A fotón a Dr. Grace Augustine-t alakító Sigourney Weavert láthatjuk, ahogy mosolyogva átöleli Jon Landau producert és színészkollégáját, Joel David Moore-t (Norm Spellman).

A kép az Avatarnak már az első részében fontos helyszínnek számító Site 26-on készült, és ez az első fotódokumentáció arra nézvést, hogy az első filmben történtek ellenére Weaver visszatér a folytatásokban is (SPOILER! a színésznő karaktere ugyanis meghalt a 2009-es sci-fi végén).

Minderre pedig az ad lehetőséget, hogy – ahogy arról James Cameron rendező korábban nyilatkozott – Weaver „egy más és sok szempontból nagyobb kihívást jelentő figurát” fog megformálni a második, harmadik, negyedik és ötödik részben is. Az Avatar 2-t és 3-at egyébként egyszerre kezdték el forgatni, és a mostani leállás ellenére a munkálatok jelenleg is folynak, hiszen a Weta Digital vizuális effekt stúdió (aminek az egyik alapítója Peter Jackson, és A Gyűrűk Ura-trilógiáért számtalan díjat elnyertek) munkatársai a koronavírus ideje alatt is tudnak dolgozni a már leforgatott jeleneteken.


(via NME)