Leállt a Mátrix 4. és az Avatar folytatások forgatása is

A Mission: Impossible 7., a The Batman és a Jurassic World 3. után folyamatosan jelentik be az újabb szuperprodukciók gyártási munkálatainak szüneteltetését a koronavírus miatt.

A Mátrix 4. február óta tartó forgatása most ért oda, hogy a stáb San Franciscóból Berlinbe utazott, hogy ott folytassák a munkát. A Warner Bros. azonban úgy döntött, hogy a Donald Trump által bevezetett utazási korlátozások miatt (nem utazhatnak be Európából) haladéktalanul leállítják a gyártási munkálatokat. Azt nem közölték, mikor tudják folytatni a forgatást, ahogy azt sem tudni, mennyiben érinti ez a változás a 2021-es premierdátumot.

Egy másik kontinensen, Új-Zélandon forog James Cameron Avatarjának folytatása (ahogy arról korábban már írtunk, egyszerre kettő is). A folyamatok most tartanak ott, hogy áprilisban a wellingtoni Stone Street Studiosban folytatódtak volna, ezt azonban most a producerek lefújták. Az executive munkatársak az eddigi tervekkel ellentétben Los Angelesben maradnak, míg Új-Zélandon a vizuális effektekkel haladnak tovább.

Lesifotó a Mátrix 4. San Franciscó-i forgatásáról. Forrás: port

 

Az Avatar folytatások bemutatódátuma nagyon pontosan be van táblázva: a második részt 2021. december 17-én, a harmadikat 2023 decemberében, a negyediket 2025 decemberében, az ötödiket pedig 2027 decemberében tervezték bemutatni – nem tudni, ezzel kapcsolatban változott-e valami. „Elhalasztottuk. Úgy terveztük, pénteken egy csapat ember leutazik, de most inkább úgy döntöttünk, hogy maradunk Los Angelesben, és itt folytatjuk a munkát. Majd egy későbbi időpontban megyünk le Új-Zélandra” – nyilatkozta Jon Landau producer.

„Egy globális krízis közepén vagyunk, és ez nem a filmiparról szól.

Úgy gondolom, jelen pillanatban mindenkinek meg kell tennie, amit meg tud tenni, hogy – ahogy mifelénk mondjuk – kiegyenesítsük a koronavírus-görbét” – tette hozzá. Aki pedig pontosan képben akar lenni azt illetően, hogy mely filmek és sorozatok forgatását állították még le, kattintson ide, ahol a Variety összegyűjtötte az összes produkciót, aminek félbeszakították a munkálatait a koronavírus miatt.


(via Variety, The Hollywood Reporter)