Az Amerikai pite sztárja, Jason Biggs is visszatér a Jay és Néma Bob 2-ben!

Ő és James Van Der Beek voltak Bunkóman és Gyökér a Jay és Néma Bob visszavágban, most a folytatásban is láthatjuk őket.

Kevin Smith egy hónapja jelentette be, hogy elindult a Jay és Néma Bob 2 forgatása, mostanra pedig lassan véget is ér a stáb munkája. A Kevin Smith-filmek régi szereplőgárdájából ráadásul nemcsak a Brodie-t alakító Jason Lee és Jay, azaz Jason Mewes térnek vissza, hanem James Van Der Beek és az Amerikai pite-filmek sztárja, Jason Biggs is. Ők a 2001-es Jay és Néma Bob visszavágban alakították a Hollywoodban forgó Bunkóman és Gyökér-mozifilmben Bunkómant és Gyökeret (eredetileg: Bluntman and Chronic). A sztori ugyanis a két képregényfigura körül fog bonyolódni: a rebootnak nevezett filmben, ami valójában persze folytatás, a két karakter és a róluk készült mozifilm már olyan népszerű, hogy az éves képregényes gigabuli, a Comic Con is át lett keresztelve Chronic Comra! Smith szokás szerint egy hosszú, szívhez szóló Twitter-üzenetben mesélt a filmforgatásról a rajongóinak:

Újra itt van Bunkóman és Gyökér, James Van Der Beek és Jason Biggs pedig visszatértek, hogy eljátszhassák őket! Úszom a boldogságban. Az ő jelenetük volt az, amit legelőször megírtam a Jay & Néma Bob rebootból, így alig vártam már, hogy leforgathassam! És amilyen vicces volt leírva a forgatókönyvben, pont olyan jól megoldották a srácok, amikor forogni kezdett a kamera! Úgy lángolt bennük a komédiás tűz, mintha az utóbbi két évtizedben folyton együtt dolgoztak volna – holott csak egyszer, a Jay és Néma Bob visszavág idején szerepeltek együtt, 18 évvel ezelőtt. Nem tudok nekik elég hálás lenni amiatt, hogy egészen Noláig repültek azért, hogy hülyét csináljanak magukból és a régi filmünkből, és végigröhögjék az újat. Szent szar, ezek itt ketten úgy néznek ki, mintha 2001-ben beleragadtak volna egy borostyánkőbe! 

Kevin Smith a fentiek mellett azt is elárulta a posztjában, hogy a Comic Conra rímelő Chronic Con csak a forgatókönyv 9. verziójában szerepelt így, előtte végig a kevésbé vicces BluntCont szerepelt a sztoriban. Az író-rendező a következő pár hétvégét a film vágásával tölti majd, és nagyon bízik abban, hogy a Jay és Néma Bob 2 idén ősszel a mozikba kerülhet. Emellett természetesen azt is várja már, hogy a nyáron megrendezésre kerülő, San Diego-i Comic Conon még több infót elárulhasson (vagy akár egy trailert is megmutathasson) a Chronic Comról. (via Movieweb)