Az Az horrorbohóca lesz az új A holló-film főhőse

Bill Skarsgård mellett a brit énekes-dalszerző FKA Twigs is benne lesz Brandon Lee kultfilmjének új verziójában.

Remake készül A holló című kultfilmből: az Az 1-2 sztárja, a festett képű Pennywise bohócot alakító Bill Skarsgård lesz az új Eric Draven, akit az ördög éjszakáján a holló visszahoz a halálból, hogy bosszút álljon Top Dollar kegyetlen bűnbandáján. De főszerepet kap majd az új verzióban a brit énekes-dalszerző FKA Twigs is. A remake-et Rupert Sanders fogja rendezni, aki korábban olyan filmeken dolgozott, mint a Hófehér és a vadász és a Scarlett Johansson-féle Páncélba zárt szellem. Sanders így lelkendezett az új filmtervjéről a sajtónak:

A holló csodálatos, sötét, költői és néha felkavaró. A szerelem, a veszteség, a gyász és a bosszú története. Nagy megtiszteltetés, hogy újragondolhatjuk James O'Barr ikonikus képregényét, és újraértelmezhetjük A hollót, mint ami a mai kor baljós előjelét.
Brandon Lee A holló című filmben (forrás: InterCom)

 

Mint ismeretes, James O'Barr képregényét először 1994-ben adaptálták vászonra, Brandon Lee főszereplésével. Sajnos Lee egy rosszul előkészített kellékfegyver elsütésekor halálosan megsebesült a forgatáson (erről itt írtunk bővebben). A filmet három folytatás is követte: A holló 2.: Angyalok városa 1996-ban, A holló 3. - A megváltás 2000-ben és A holló 4. - Gonosz ima 2005-ben. Míg az első rész kultfilm lett, a későbbiek kivétel nélkül mind negatív kritikákat kaptak, ráadásul a 3-4. részt már a mozik sem mutatták be, csak videókazettán és dvd-n jelent meg.

Azóta több kísérlet is történt A holló franchise feltámasztására, de egyik sem zárult sikerrel. A legutóbbi próbálkozás 2016-ban volt (mi is írtunk róla itt a PORT.hun), akkor Jason Momoa lett volna az új főszereplő. Nem sokkal később azonban Momoa és a kiszemelt rendező, Corin Hardy is kiszálltak a projektből. (via NME.com)