Az év csalódása: előre megírt jelenet volt Glenn Close twerkelése az Oscaron

A humoros jelenetek mellett olyan bornírtságok is előfordultak a díjátadó gálán, mint a Brad Pitt szagára vonatkozó újságírói kérdés.

Április 25-én, vasárnap este zajlott le Los Angelesben a 93. Oscar-gála (a nyertesek listáját ebben a cikkünkben írtuk meg), ami egyes nézők szerint minden idők legkínosabb díjátadó ceremóniája volt. Harrison Ford azért szerencsére feldobta egy vicces monológgal, miközben felkonferálta a legjobb vágás kategóriajelöltjeit, a 74 éves Glenn Close pedig olyan vagány twerkelést nyomott a nézőtéren (miután sikeresen tippelte meg egy kvízjátékban, hogy a Da Butt című dalt nem jelölték Oscarra), hogy azonnal mém lett belőle. Íme:

Csakhogy mostanra kiderült:

Glenn Close fenékrázása nem is spontán poén volt! 

Hanem egy előre megírt geg, amivel a szervezők biztosra akartak menni a vidám hangulat érdekében. Ezt egyébként maga a színésznő is megerősítette nemrégiben a Los Angeles Timesnak adott interjújában. A Variety szaklap összeszedett más emlékezetes (helyesebben inkább felettébb kínos) momentumokat is a díjátadó gáláról. Íme:

  • Összekeverték Leslie Odom Jr.-t és Daniel Kaluuyát. A friss Oscar-díjas sztárok közül először Danel Kaluuya válaszolt újságírói kérdésekre a sajtószobában (ami a pandémia miatt hozott szigorítás miatt nagyjából úgy nézett ki, hogy két monitor előtt hunyorgott a Zoom-beszélgetésre koncentrálva). Az egyik riporter azt kérdezte tőle, milyen volt Regina Kinggel, mint rendezővel együtt dolgozni – holott Kaluyaa a Shaka King rendezésében elkészült Judas and the Black Messiah című filmért kapta meg a legjobb mellékszereplői Oscart, míg Regina King filmje, a One Night in Miami Leslie Odom Jr.-ral a főszerepben díj nélkül maradt ebben a kategóriában.
  • Anomáliák a digitális interjúk során. Nemcsak a sztároknak volt szokatlan a mostani Oscar-gála a távolságtartás és egyéb szigorú szabályok miatt, hanem az újságíróknak és tévéseknek is, akik nem a vörös szőnyeg mellől dugták oda a mikrofont az épp elhaladó hírességek orra alá, hanem Zoomon keresztül interjúztak. Így az első kérdés általában az volt a friss nyertesek felé, hogy „Hallasz engem?”
  • Brad Pitt szaga. A legjobb női mellékszereplő kategóriában Yuh-jung Youn nyerte el az Oscart a Minariban nyújtott alakításáért. A 74 éves dél-koreai színésznő már a '60-as években is nagy sztárnak számított a hazájában, pályafutása során megannyi mozifilmben és televíziós produkcióban szerepelt már, munkáját számos díjjal elismerték. Mégis, amikor lehetősége volt az újságíróknak kérdezni tőle, az egyik derék sajtómunkás arról faggatta, milyen volt Brad Pitt illata, amikor átadta neki az Oscar-díjat. A színésznő diplomatikus maradt, és humorosan válaszolt az eget rengető blődségre: „Nem szagolgattam, nem vagyok én kutya.”
Yuh-jung Youn és Bard Pitt a 2021-es Oscar-gálán (fotó: Chris Pizzello-Pool/Getty Images)

 

(via Uproxx & Variety)