Az év híre: Margot Robbie, Nicole Kidman és Charlize Theron egy filmben!

A három sztár híradós drámát készít a Fox csatorna körüli zaklatási botrányokról.

Hollywood három legnépszerűbb szőke sztárja, Margot RobbieNicole Kidman és Charlize Theron  közösen forgatnak filmet Fox News Movie címmel a Fox csatorna körüli botrányokról. Szó lesz benne többek között Roger Ailesről, a Fox News társalapítójáról, aki a konzervatív amerikai média zászlóshajójává emelte a Foxot, de 2016-ban távozni kényszerült a csatorna éléről, miután több alkalmazottja is szexuális zaklatással vádolta (egy évvel később hunyt el, 77 évesen). A Fox News élére ezután az a Rupert Murdoch került, aki lehallgatási botrányba keveredett: kiderült, hogy a News of the World című újságjának munkatársai mindent bevetettek, hogy megnyerjék a hírversenyt, és éveken át gátlástalanul lehallgatták a politikusok, hírességek és bűnügyekben érintett magánemberek mobiltelefonjait.

A Fox-filmben Nicole Kidman lesz Gretchen Carlson. Ő volt az a népszerű műsorvezető, aki először vádolta meg szexuálisan zaklatással Roger Ailes-t, aki azonban tagadta a vádakat, és bosszúból levetette a bemondónőt a képernyőről. Charlize Theron az ügyvédből lett sztárriporter, Megyn Kelly szerepét kapta meg, akitől azt kérte a Fox vezetősége, hogy nyíltan álljon ki a szexuális zaklatással vádolt Ailes mellett. Kelly azonban ezt megtagadta, sőt, később ő maga is zaklatással vádolta meg a főnökét. Margot Robbie szerepéről egyelőre csak annyit tudni, hogy egy nagymenő tévés producer lesz.

A film forgatókönyvét Charles Randolph írta, aki A nagy dobásért kapott Oscart 2016-ban. A rendező az ezerarcú Jay Roach lesz, aki az Austin Powers-filmek és az Apádra ütök után sorra nyerte az Emmy-díjakat a politizálós tévés munkáival (Újraszámlálás, Versenyben az elnökségért), az egyik producer pedig maga Charlize Theron, a 15 évvel ezelőtt megalapított Denver & Delilah Films nevű produkciós cégén keresztül. 

Roger Ailes és felesége, Elizabeth Tilson a Fox News New York-i székháza előtt, 2016-ban (fotó: Drew Angerer / Getty Images)

 

Roger Ailes szexuális zaklatási ügyeiről egyébként a mozifilmmel párhuzamosan a Showtime csatorna is készít egy nyolcrészes sorozatot: ebben Russell Crowe fogja alakítani a Fox News főnökét. (via Movieweb)