Az óriáscápát és a teknőcöket is lenyomta Barbie

Margot Robbie és Ryan Gosling filmjének sikerült belépnie a milliárdosok klubjába, de az Oppenheimer is szépen termel.

Mozikba került a Tini Nindzsa Teknőcök: Mutáns káosz és Meg 2. - Az árok, de megközelíteni se tudták a látogatottsági toplistát immár három egymást követő hétvégén toronymagasan vezető Barbie-t.

Greta Gerwig vígjátéka a harmadik hétvégén 53 millió dollárt hozott, ami mindössze 43%-os csökkenést jelent az előző hétvégéhez képest. A Barbie Észak-Amerikában 459 millió dollárt termelt, globálisan pedig már 17 nap után átlépte az 1 milliárd dolláros határt. A Warner Bros. 100 éves történetében hét másik filmnek sikerült ugyanez, de mind közül a Barbie lépte át a leggyorsabban a milliárd dolláros határt, felülmúlva ezzel a Harry Potter és a halál ereklyéi 2. részének 19 napos rekordját. Ezzel Gerwig egyben az első női (szóló) filmes, aki beléphetett az egymilliárdosok klubjába.

Christopher Nolan Oppenheimere is jól tartja magát, a harmadik héten 28,7 millió dollárt gyűjtött, ami mindössze 39%-os csökkenést jelent az előző hétvégéhez képest. A hazai jegybevétel ezzel 228 millió dollárra, a nemzetközi 552 millió dollárra emelkedett. Az Oppenheimer a rendező hatodik filmje, amely átlépte az 500 millió dolláros határt, de van még benne bőven kraft, mert a harmadik helyen landolt a hazai bevételi listán a Meg folytatása mögött és a Tini Nindzsa Teknőcök előtt.

Összességében négy film is legalább 28 millió dollárt termelt péntek és vasárnap között, ami 98%-kal haladta meg a 2022-es év azonos hétvégéjét és 19%-kal a 2019-es év azonos hétvégéjét.

A Meg 2: Az árok második helye és 30 millió dolláros belföldi bevétele tisztességes kezdés, bár jelentős visszaesés a 2018-as eredetihez képest, amely 45 millió dollárral nyitott, és 530,5 millió dolláros globális bevételig jutott. A folytatás 130 millió dollárba került, így a Warner Bros. arra számít, hogy a nemzetközi jegypénztáraknál ismét erős lesz a forgalom, ami ellensúlyozza a büdzsét. A jó hír az, hogy a negatív kritikák és a közepes nézettség ellenére az óriáscápás film globálisan 142 millió dollárt szedett össze.

A negyedik helyen nyitó Tini Nindzsa Teknőcök: Mutáns káosz az első öt nap alatt 43 millió dollárt hozott, és az elkövetkező hetekben is profitálhat a pozitív visszajelzésekből – CinemaScore-os értékelése „A” lett, és a Rotten Tomatoes-on is 96%-on áll. A film 70 millió dollárba került, ami nem is számít olyan soknak, legalábbis a Pixar 200 millió dolláros Elemijéhez vagy a Sony 100 millió dolláros költségvetésű Pókember: A Pókverzumon átjához képest.

Érdekesség, hogy a Paramount Pictures és a Nickelodeon már a film bemutatása előtt bejelentette a folytatást, valamint egy kétévados Paramount+ sorozat fejlesztését.

A Disney Kísértetkastély-remake-je az 5. helyre esett vissza 9 millió dollárral, ami 63%-os visszaesés a debütáláshoz képest. A kísértetes komédia Észak-Amerikában 42 millió dollárt, világszerte pedig 59 millió dollárt hozott eddig. A Disney 150 millió dollárt költött a film gyártására és több tízmilliót a promócióra, vagyis eddig ez jókora buktának minősül.

Őrült ausztrál YouTube-sztárok rendezték meg az év horrorját

A Beszélj hozzám! fiatal alkotói fillérekből hozzák ránk a frászt.

Kritika a Beszélj hozzám!-ról

 

Az A24 alacsony költségvetésű horrorja, a Beszélj hozzám 6,27 millió dolláros bevételt hozott, a 22,1 millió dolláros hazai összbevételével így máris az A24 idei legjobban teljesítő filmje.

Via: Variety