Az új magyar film plakátja pont olyan, mint a Tőrbe ejtve posztere, de nem ez az egyetlen furcsaság

Köbli Norbert forgatókönyvíró helyett egy kitalált személy, Monori Abigél neve szerepel rajta.

Igen érdekes dologra lett figyelmes Kovács Gellért Filmszerész a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült, Ma este gyilkolunk című magyar krimi plakátjával kapcsolatban:

pont úgy néz ki, mint a 2019-ben berobbanó csavaros krimi-vígjáték, a Tőrbe ejtve posztere!

 

Íme a Tőrbe ejtve plakátja, amin szintén egy ülő alakot álltak körbe egy gyilkosság potenciális gyanúsítottjai:

 

Forrás: Freeman Film

 

Az ordító hasonlóság persze lehet akár „tisztelgés” is, nem kell rögtön tolvajt kiáltani... Elvégre nemcsak Rian Johnson, a Tőrbe ejtve forgatókönyvírója és rendezője nyilatkozott úgy korábban, hogy a filmjét elsősorban a vidéki angol kúriákban játszódó, klasszikus Agatha Christie-regények ihlették, de bizony a magyar filmesek is előszeretettel hivatkoztak az írónőre a Ma este gyilkolunk promóciója során. Olyannyira, hogy a Nemzeti Filmintézet által korábban kiküldött hivatalos sajtóanyagban nemcsak Agatha Christie, de a híres belga magándetektív, Poirot is név szerint szerepelt:

Rejtélyes haláleset történik egy mindentől távol eső színészotthonban. Egy mellőzött idős színész, akit hajdanán egy Poirot-szerű szerep tett híressé, saját szakállára nyomozni kezd, ám ahogy egymás után módszeresen kihallgatja a gyanúsítottakat, rá kell jönnie, hogy a tettest megtalálni ennyi kitűnő színész között mesterdetektívhez méltó feladat lesz. (...) A Ma este gyilkolunk című, Agatha Christie stílusát idéző krimi-vígjáték forgatása május végén kezdődött egy sor színészlegendával – Kern András mellett Pogány Judittal, Jordán Tamással, Bodrogi Gyulával, Koltai Róberttel, Hámori Ildikóval, Bálint Andrással, Bánsági Ildikóval és Takács Katival.

Agatha Christie-stílusú krimi-vígjátékot forgat Kern András

Ma este gyilkolunk címmel, a filmben egy olyan színészt alakít, aki a kollégái közt keresi a bűntény elkövetőjét.

Tovább

 

De nem ez az egyetlen furcsaság a poszteren. Köbli Norbert, FélvilágA berni követ, az Örök tél, a Blokád, A vizsga és A játszma ünnepelt forgatókönyvírója helyett egy kitalált személy, Monori Abigél neve szerepel rajta (ő volt egyébként Staub Viktória kémhistóriába keveredő karaktere A játszmában). Ez az írói álnevesdi nyilvánvalóan valami „alkotói játék része”, hiszen Köbli a film tavalyi forgatási videójában még vidáman vett részt az alkotási folyamatban (0:22-nél is látható a lenti videóban) – küldtünk is neki kérdéseket ezzel (és a poszterrel) kapcsolatban, de cikkünk megjelenéséig nem érkezett válasz.