Azt ígérik, lesz District 10!

Folyamatosan számolunk be Neill Blomkamp eszement rövidfilmjéről, amelyet a dél-afrikai rendező elkaszált Alien-verziója helyett csinál, de a nagy hír mégiscsak az, hogy megcsinálja a District 9 folytatását.

A 2009-es District 9 az elmúlt évtized talán legjobb sci-fije, pedig egy kezdő csinálta. Neill Blomkamp ráadásul hollywoodi mércével fillérekből dolgozott – na jó, nagyjából 30 millió dollárból, de mintegy 210 milliót hozott vissza. A film hatalmas siker lett, négy igen rangos kategóriában – legjobb film, legjobb eredeti forgatókönyv, legjobb vizuális effektek és legjobb vágás - Oscarra, és már a premier előtt elkezdődött a spekuláció a lehetséges folytatásról.


A történet ugyanis nyitva marad, az emberi főhős, a némileg átalakult Vikus búcsút int távozó földönkívüli barátjának, Christophernek, aki azt ígéri, három év múlva visszatér az ellenszerrel, ami meggyógyíthatja őt, miközben a hatóságok felszámolják a nyomortanya 9-es Körzetet és az idegeneket a tágasabb, jobban felszerelt 10-es körzetbe telepítik át. És ez volna a következő rész, a District 10 címe és kiindulópontja, csakhogy a rendező kategorikusan kijelentette, kifejezetten más projektekre akar összepontosítani.


Ez volt a Elysium - Zárt világ, majd a Chappie – egyiktől sem estünk sajnos hasra -, illetve elkezdett egy saját Alien filmen dolgozni, de az nem jött össze. Kárpótlásul visszatért a rövidfilmek világához – maga a Districk 9 is egy rövidfilmje, az Alive in Joburg egészestés verziója volt -, és most a nemrég alapított Oats Stúdió keretein belül ontja magából a rendszerint elég sokkoló rövideket. Most viszont egy interjú során azt ígérte, tényleg nekilát a filmnek. Egy dolog azonban fontos számára: „A legfontosabb az, hogy a megfelelő okból készítsem el a District 10-t. Az első film olyan alapvető szinten építkezett a Dél-Afrikát érintő valós problémákból, amelyet felnőve én is megismertem, hogy biztosra kell mennünk, hogy a folytatás sem feledkezik meg erről.” Mi nagyon várjuk!

District 9