Azt sem tudta, melyik Avatart forgatják éppen

A gonosz Miles Quaritch ezredest alakító Stephen Lang (aki több folytatáson is dolgozik egyszerre James Cameronnal) mesélt egy kicsit a kissé kaotikus forgatásról.

James Cameron karrierjének eddigi legambiciózusabb vállalkozásába kezdett, amikor egyszerre kezdett el dolgozni Avatar című 2009-es sci-fijének mind a négy folytatásán. Miközben az Avatar 4. és 5. még előkészületi fázisban van, addig a második és a harmadik részt egyszerre forgatta le a színészekkel. 2017 szeptemberében kezdték a munkát, és Cameron decemberben azt jelentette, hogy az Avatar 2. és 3. motion capture jeleneteit teljes egészében befejezték.

A rendező azt is elárulta, hogy már az Avatar 4. első motion capture munkálatait is megkezdték, ezenkívül, hogy az első két folytatás élőszereplős részeivel is megvannak nagyobbrészt. A Quaritch-et megformáló Stephen Lang egyébként benne lesz mind a négy folytatásban, de egyelőre a második és a harmadik filmen dolgozott – és ez is épp elég volt neki.

Stephen Lang az Avatarban a főszereplő Sam Worthingtonnal. Forrás: InterCom

 

„Feladtam már, hogy nyomon kövessem a dolgokat. Ez az egész kicsit zavaros nekem”

– mesélte a színész, amikor a munkáról kérdezték. Ezzel persze nem az elégedetlenségét akarta kifejezni, hiszen nagyon örül neki, hogy még több filmen át viheti a karaktert, és megmutathatja a fejlődését. „Örömmel tölt el, hogy ez a karakter volt annyira értékes, és tett akkora benyomást, hogy érdemes legyen visszahozni. Csodálatos érzés ez nekem, hiszen az én munkám az, hogy a szerepem szószólója legyek, és most még több időt kaptam, hogy felfedezhessem és bemutathassam Quaritch-et” – mondta Lang.

„Sokkal szélesebb vásznon dolgozhatok, mint az első Avatarban, és

nagy az egyetértés köztem és James Cameron között abban, hogy ezúttal igazán mélyre nyúljunk, és részleteiben is ábrázoljuk a karaktert. (…) Quaritch pedig egyértelműen fejlődött – bajban is lennénk, ha úgy csinálnánk vele még négy filmet, hogy nincs semmi jellemfejlődés.

De nem pusztán a fejlődésről van itt szó, hanem arról is, hogy egyre mélyebbre ásunk. És ennek a folyamatnak még közel sem értünk a végére” – tette hozzá Stephen Lang, akit először a 2021. december 17-én érkező Avatar 2-ben láthatunk viszont.


(via IndieWire)