Bár Michael J. Fox már felhagyott a filmezéssel, most szívesen visszatérne

A '90-es években diagnosztizált Parkinson-kórja miatti memóriaproblémák megnehezítették számára a szövegtanulást. A Still: Michael J. Fox élete elkészítésekor viszont újra megjött a kedve a forgatásokhoz.

Bár Michael J. Fox 2020-ban egyszer már bejelentette, hogy visszavonul a színészkedéstől, most mégis meglebegtette, hogy egy megfelelő lehetőség esetén továbbra is nyitott volna arra, hogy visszatérjen a mozivászonra vagy a tévéképernyőre. A Vissza a jövőbe-filmek sztárja nemrég az Entertainment Tonight magazinnak mondta el, hogy miután 1991-ben, 29 évesen Parkinson-kórt diagnosztizáltak nála, és miután ezt 1998-ban nyilvánosságra hozta, feladta a hollywoodi karrierjét, hogy minden idejét a családjának, valamint a Parkinson-kór gyógymódját kutató alapítványának szentelhesse.

Fox 2020-ban azzal indokolta a visszavonulását, hogy már gondok vannak a memóriájával, és nehezen jegyzi meg a neki küldött forgatókönyvek párbeszédeit. De azt is elmesélte, hogy az Apple TV+ számára elkészített 2023-as dokumentumfilmje, a Still: Michael J. Fox élete elkészítése „csak úgy megtörtént”, és végül akkora örömöt okozott a színésznek, hogy ha valaki most felajánlana neki egy szerepet, azt is örömmel elvállalná, ha jól tudja érezni magát a forgatáson.

Forrás: Ida Mae Astute/Disney General Entertainment Content via Getty Images

 

Michael J. Fox korábban már mesélt arról, hogy az egészségi állapota sajnos nem mindig tette lehetővé számára munkát:

Amikor A férjem védelmében spin offját, a Diane védelmébent forgattam, nem emlékeztem a soraimra. Egyszerűen üres volt a fejem.

Ugyanezzel a problémával küzdött Kiefer Sutherland Designated Survivor (A kijelölt túlélő) című sorozatának forgatása közben is. De saját bevallása szerint nem esett pánikba, nem borult ki, egyszerűen csak továbblépett, amikor érzékelte, hogy már nem tudja megtanulni a neki szánt szövegeket. Egy korábbi Empire-interjúban azt is elmesélte, hogy Tarantino Volt egyszer egy... Hollywood című filmjének egyik jelenete mennyire szíven ütötte:

Van az a rész, ahol Leonardo DiCaprio karaktere már nem emlékszik a szövegére. Visszamegy az öltözőjébe, és ordít magával a tükörben, teljesen megőrül. Volt olyan pillanat, amikor én is belenéztem a tükörbe, és csak arra tudtam gondolni, hogy már nem jó a memóriám.

(via Hollywood Reporter)