Bébi Yoda eredetileg ronda, kövér csecsemő vagy cuki, zöld kisdenevér lett volna

A korai vázlatrajzokat maga a showrunner, Jon Favreau kommentálta a Disney+ csatorna egyik műsorában.

Ötödik részéhez érkezett a Disney+ csatornán a Disney Gallery: The Mandalorian című dokumentumsorozat, amiben annak a világszerte körbeünnepelt The Mandalorian című Star Wars-sorozat kulisszák mögötti érdekességeit ismerhetjük meg, amit sajnos mi, magyarok a mai napig nem nézhettünk meg legálisan. Azért persze Bébi Yodáról így is mindenki tudja, hogy kicsoda, hiszen annyira cuki, hogy rögtön a sorozatbéli felbukkanása után önálló életre kelt a világhálón, azóta pedig már mémmé vált a közösségi médiában. Pedig eredetileg ilyen ronda, pufók csecsemőként képzelték el, aztán zöld kisdenevér és sivatagi rókakölyök lett belőle. De született egy olyan verzió is, amin úgy nézett ki, mint egy csúnyácska, botoxkezelésen frissen átesett, ránctalanított, púpos fejű Yoda:

A különféle Bébi Yoda verziókat a sorozat forgatókönyvíró-producere, Jon Favreau mutatta be a műsorban, így kommentálva a látottakat:

Sok-sok vázlatrajzunk volt. Némelyiken [Bébi Yoda] túlságosan aranyos volt, némelyiken túlságosan csúf, más képeken meg nem voltak megfelelőek az arányai. Végül Chris Alzmann készített egy képet, amin úgy nézett ki, mint akit bepólyáltak egy pilótadzsekibe. A szeme kissé bizarr volt, és úgy nézett ki, mint aki visszamaradt a fejlődésben. Mégis elbűvölőnek találtuk, és ez a kezdetben kigúnyolt kép lett az, amire azt mondtuk: »Ez lesz a jó!« Így született meg. 
Forrás: Lucasfilm / The Walt Disney Company

 

A többi pedig már, ahogy mondani szokás, tévétörténelem. A The Mandalorian második évada októberben startol el a Disney+ csatornán, reméljük akkor már ezt is, és persze az elsőt is megnézhetjük legálisan Magyarországon. (via NME.com)