Befutott egy trailer Daniel Day-Lewis utolsó filmjéhez

A 60 évesen nyugdíjba vonuló sztár divatdiktátort alakít a 2. világháború után játszódó Phantom Threadben.

Idén karácsonykor kerül mozikba Daniel Day-Lewis utolsó filmje, a Phantom Thread, és már egy előzetes is befutott hozzá. A háromszoros Oscar-díjas sztár idén lett 60 éves, és már júniusban bejelentette: idén visszavonul a filmiparból. Korábban is meg akarta már ezt tenni, a '90-es években Firenzébe költözött, és kitanulta a susztermesterséget, de Martin Scorsese hosszas könyörgése miatt végül elvállalta a New York bandái főszerepét.

Legújabb, és egyben legutolsó filmjével könnyen lehet, hogy megkapja a negyedik Oscar-díját is, mivel már a párperces előzetesben is igen széles skáláját vonultatja fel a viharos érzelmeknek. A történet az 1950-es évek prosperáló Londonjában játszódik. Daniel Day-Lewis egy úri körökbe is bejáratos divattervezőt alakít, aki a híres színésznőktől kezdve az elsőbálozó grófkisasszonyokon keresztül a királyi családig mindenkinek álomszép ruhákat alakít, aki csak számít. A magánélete azonban romokban, mígnem felfigyel a ruhamodellnek is kiváló Almára (Vicky Krieps), aki idővel a múzsája és a szeretője lesz – ám ezt a londoni arisztokrácia már nem nézi jó szemmel.

A film rendezője Paul Thomas Anderson, akivel Daniel Day-Lewis korábban együtt forgatta le a Vérző olajat is. Az amerikai premier december 25-én, a nagy-britanniai február 2-án lesz. A magyarországi bemutató idejéről viszont egyelőre semmit sem tudni. (via Guardian)