Botrányosan rosszul muzsikál a mozikban Liam Neeson új akciófilmje

Alig volt nézője a Dermesztő hajszának az első hétvégén – gyaníthatóan a sztár rasszista kijelentése miatt.

Minden idők egyik legrosszabb nyitóhétvégéjét produkálta a mozikban Liam Neeson új bosszúfilmje, a Dermesztő hajsza – írja a The Independent. Ennek valószínűleg a sztár egy héttel ezelőtti rasszista kijelentése volt az oka, amikor egy interjúban elmesélte, hogy 40 évvel ezelőtt, amikor egy hölgyismerőse nemi erőszak áldozata lett, pár hétig ólmosbottal járta az utcákat, és „meg akart ölni egy fekete fattyat”.

A történtek után Neeson újabb interjúkat adott, amelyekben igyekezett kihangsúlyozni, hogy nem rasszista, nagyon szégyelli, hogy ilyen középkori módszerekkel akart revansot venni, de csak segíteni akart, és akkor is ugyanilyen gyilkos gondolatai támadtak volna, ha az elkövető ír, skót, brit vagy litván. Ez azonban már nem hatotta meg az akciófilmek rajongóit, akik tüntetően távol maradtak a Dermesztő hajszától a múlt heti premier után, így a nyitóhétvégén mindössze 10,8 millió dollárt hozott össze a film.

Összehasonlításképp: a legrosszabb, 8 milliós nyitóhétvégéjét Neeson a Darkman című 1990-es filmjével produkálta. Ha viszont azok a filmek is számítanak, ahol nem főszereplő volt, akkor a Russell Crowe főszereplésével leforgatott, 2010-es A következő három nap volt a legsiralmasabb nyitóhétvégéje, 6,5 millió dollárral. Ehhez képest a legjobb hétvégét a Elrabolva 2-vel csinálta a színész, ami 49,5 millióval nyitott a premier után.

Az új Liam Neeson-film, a Dermesztő hajsza lényegében olyan, mint egy hasvas tájakon játszódó Elrabolva-folytatás. Csak itt Neeson nem egy nyugdíjba vonult CIA-ügynök, hanem egy békés hókotró munkást alakít, és nem azért számol le a maffiával, mert elrabolták a lányát, hanem mert a fia meghal túladagolásban, miután rossz minőségű drogot vesz a gengszterektől.