Brad Pitt igazi Forma–1-es kocsit fog vezeti az új autóversenyes filmjében

A Top Gun: Maverick rendezője, Joseph Kosinski jegyzi a filmet, amiben a színész tényleg rajthoz áll majd Silverstone-ban.

A Top Gun: Maverick rendezője, Joseph Kosinski egy valódi versenyautóba fogja beültetni Brad Pittet a legújabb filmjében, amelyben az 59 éves sztárnak igazi Formula–1-es versenyzők között kell majd repesztenie a Brit Nagydíjnak otthont adó versenypályán, Silverstone-ban.

 

Forrás: Alex Bierens de Haan/Getty Images for Williams Racing

 

A hírek szerint Kosinski és a veterán hollywoodi producer, Jerry Bruckheimer lényegében gründoltak a film kedvért „egy 11. csapatot”, amelyik a többi ismert istállóval küzd majd meg az aszfalton. Az autóikat a Mercedes tervezte, és már javában tesztelik. A legismertebb és jelenleg legmenőbb brit F1-pilóta, Lewis Hamilton is napi kapcsolatban áll a csapattal: tanácsot ad a történetvezetéssel és a forgatókönyvvel kapcsolatban, hogy ez lehessen a valaha készült legvalósághűbb autóversenyes film.

Brad Pitt egy veterán versenyzőt alakít a filmben, aki hosszú kihagyás után tér vissza a pályára. Kosinski saját bevallása szerint John Frankenheimer 1966-os Grand Prix című filmje előtt szeretne tisztelegni, amelyben James Garner volt a főszereplő. Kosinski és a csapata 18 hónapot töltöttek azzal, hogy a Top Gun: Maverick forgatási tapasztalatait felhasználva kifejlesszenek egy olyan 6K-s kamerát, amellyel mozifilm minőségben tudják megmutatni, miképpen látja a pályát és a többi autót egy Formula–1-es pilóta a sisakjából.

A Jerry Bruckheimer Films, a Plan B Entertainment és az Apple Original Films által jegyzett szuperprodukció az Apple TV-re készül, előtte viszont egy grandiózus mozis premiere is lesz.

(via The Wrap)