Brad Pitt is az űrbe készül

Volt már katona, görög félisten, kém, sorozatgyilkos, terrorista és még ki tudja mi, de űrhajós még sosem, és a színész-rendező-producer úgy gondolta, most kell ezt a hiányt pótolnia.

A sci-fi újra menő lett, hála az olyan, egyszerre látványos és elgondolkodtató filmeknek, mint az Érkezés, a Gravitáció, az Csillagok között vagy a Mentőexpedíció. És az sem mellékes, hogy ezek a filmek nemcsak közönségsikernek bizonyultak, de Oscar-jelölések – és díjak! – sorát gyűjtötték be, miközben rendkívül hálás szereplehetőséget is jelentettek. Sandra Bullock sosem volt olyan jó, mint Alfonso Cuarón rendezésében – aki George Clooney-nak is juttatott egy jó kis szerepet -, Matt Damon is remekelt Ridley Scott filmjében, Amy Adams is parádés volt az idegenekkel kommunikáló nyelvészként, Matthew McConaughey pedig újabb komoly, minőségi alakítást pipálhatott ki magának. Ki ne akarna csatlakozni egy ilyen listához?

Brad Pitt egészen biztosan szeretne valami hasonlót letenni az asztalra, hiszen a minap jelentette be, hogy a nyáron, egész pontosan júliusban kezdi el forgatni új, Ad Astra címre hallgató sci-fijét, amelynek rendezője James Gray (Az éjszaka urai, A bűn állomásai) lesz. A filmről rendkívül keveset tudni, egyelőre csakis Pitt neve szerepel a stáblistán, egy űrhajóst alakít, aki a Neptunra indul, hogy megkeresse 20 éve egy hasonló küldetésen eltűnt apját – akitől vagy akiről nyilván valamiféle üzenet érkezik, hiszen miért várt volna ilyen sokat. A brazil-amerikai koprodukcióban készülő – tehát feltehetőleg részben Brazíliában forgatandó - Ad Astra forgatókönyvét a rendező régi barátja, a szakmában még nem különösen ismert Ethan Gross jegyzi, és mivel Pitt produkciós cége, a Plan B is részt vesz a gyártásban, okunk van feltételezni, hogy a színész producerként is ügyködik majd – ahogy azt minden legutóbbi filmjénél tette.

Gray, akinek hamarosan bemutatják The Lost City of Z című kalandfilmjét, így nyilatkozott az Ad Astráról: „Szeretném az űrutazás lehető legvalósághűbb ábrázolását bemutatni, amit mozivásznon valaha is láthattak a nézők, amivel nagyjából azt mondom el: az űr iszonyú barátságtalan hely! Kicsit A sötétség mélyénre fog emlékeztetni, csak a Naprendszer peremén játszódik majd.” A műfaj szerelmesei nyilván felkapják majd a „legvalósághűbb” szó hallatán a fejüket, amivel a rendező magasra teszi fel magának a lécét, hiszen olyan nagy elődökkel kell majd versenyeznie, mint Stanley Kubrick vagy Ridley Scott, de mi annak is örülünk, ha legalább a közelükbe jut.

Pitt a sci-fihez a legközelebb talán a Tizenkét majommal  - vagy kis jóindulattal a Z világháborúban - jutott, de szkafandert még sosem viselt. Legközelebb a War Machine című háborús szatírában tűnik fel, jelenleg nyilván valamiféle űrhajós alapkiképzésen vesz részt.