Brandon Lee menyasszonya is megszólalt a halálos forgatási baleset kapcsán

Bruce Lee fiával is egy kellékfegyver végzett A holló forgatásán.

A Port is beszámolt róla, hogy Alec Baldwin a Rust című western új-mexikói forgatásán október 21-én egy kellékfegyverrel halálosan megsebesítette a 42 éves Halyna Hutchins operatőrt, a mögötte álló 48 éves rendező, Joel Souza pedig életveszélyes sérülésekkel került kórházba (azóta már kiengedték).

A tragédia sajnos nem példa nélküli. 1993-ban Bruce Lee fia, a szintén harcművész Brandon Lee vesztette életét A holló forgatásán, mert vaktöltény helyett éles lövedékkel lőttek rá. Menyasszonya, Eliza Hutton azóta, vagyis 28 éve nem szólalt meg az eset kapcsán, most azonban exkluzív interjút adott a People magazinnak, amelyben „elkerülhető tragédiának” nevezte Halyna Hutchins halálát.

„Huszonnyolc évvel ezelőtt összetört a sokk és a gyász, amelyet életem szerelmének, Brandon Leenek az értelmetlen halála okozott. A szívem most újra megszakad Halyna Hutchins férjéért, fiáért és mindenkiért, aki gyászol ezután az elkerülhető tragédia után.”

Hutton ezután felszólítja az illetékeseket, hogy változtassanak a protokollon és ne valódi fegyvereket használjanak a forgatásokon. Pár napja a privát Instagram-oldalán egy Brandon Leevel közös fotót is megosztott azzal a felirattal, hogy

Nincs olyan, hogy kellékfegyver.”

A páros úgy tervezte, hogy A Holló forgatása után, 1993 áprilisában házasodnak össze.

Lee testvére, Shannon, aki a Brandon emlékét őrző Twitter-oldalt üzemelteti, azt írta ki a közösségi oldalra, hogy „Soha senkinek nem szabadna egy forgatáson fegyver által meghalnia. Pont.”

Időközben több híresség is a valódi fegyverek betiltását kezdeményezte. Egyikük, Olivia Wilde „Halyna törvényének” nevezné a szabályozást, és indult egy online petíció is azért, hogy Baldwin álljon a kezdeményezés élére. Eddig több mint 30 ezren írták alá.

via: People