Brutálisan nehéz időszakon van túl Michael J. Fox

A Parkinson-kórral diagnosztizált színész sérülést sérülésre halmozott.

Michael J. Foxról legutóbb akkor hallhattunk, amikor Christopher Lloyddal közösen lépett színpadra a New York-i Comic Conon, október 8-án, illetve amikor pár nappal később elmesélte, hogy miért titkolta hét éven át, hogy Parkinson-kóros.

Most a People magazinnak adott interjújában osztotta meg, hogy számos csonttörésből lábadozik.

"Rosszabb lett a helyzet. Eltört az arcom, aztán a kezem, aztán a vállam, beültettek egy vállpótlást és eltört a [jobb] karom, aztán eltört a könyököm. Már 61 éves vagyok, és egy kicsit jobban megérzem ezeket..."

Miután megműtötték a törött kezét, egyensúlyzavarok léptek fel nála, és gyakran elesett, ami miatt "nagyon nyűgös és szűkszavú lett az emberekkel".

A színész próbálja csírájában elfojtani a gorombaságokat, ezért gyakran mondogatja a segítőinek, hogy bárhogy is szól hozzájuk, képzeljék el, hogy az elején azt mondta, 'kérem', a végén pedig, hogy 'köszönöm', mert tényleg ezt mondaná, ha jobban lenne.

Christopher Lloyd és Michael J. Fox a New York-i Comic Conon október 8-án (Forrás: Getty Images)

 

A felépüléséről szólva Fox elmondta, hogy az utolsó sérülései is "gyógyulófélben vannak", hozzátéve, most csak egy célja van: hogy ne essen el, és ennek érdekében bevet mindent, ami működik, legyen az járókeret, kerekesszék, bot, vagy egy segítő, aki fogja a dereka köré tekert övet – bármi.

Küzdelmes volt, de boldog vagyok. Azért mondom ezt, mert remélem, hogy az emberek megtalálhatják a boldogságot, annak ellenére, hogy min mennek keresztül.”

- mondja Fox az elmúlt évre visszagondolva.

A Vissza a jövőbe sztárja a jövő hónapban tiszteletbeli Oscar-díjat kap a Parkinson-kór kutatásának szószólójaként végzett munkájáért. 2000-ben alapította meg a Michael J. Fox Alapítványt a Parkinson-kór kutatásáért, amely ma a betegséggel foglalkozó vezető kutatószervezet az egész világon.

Via: NME