Bud Spencer nyomdokain a magyar vitorlázó

Kopár István rajtját az egyszemélyes földkerülő vitorlásversenyen forgatás örökíti meg.

A Golden Globe Race egyszemélyes földkerülő vitorlásversenyen induló Kopár István kilenc hónapon át tartó útjának indulását örökíti meg az a forgatás, ami a héten elnyerte a Magyar Média Mecenatúra Program ad hoc támogatását.

A Médiatanács eheti döntésével 1,29 millió forinttal járult hozzá a rajtot megörökítő forgatáshoz a mecenatúra program magyar vonatkozású, váratlanul bekövetkező események azonnali helyszíni forgatási költségeit támogató pályázatának keretéből.

Közvetlenül a július 1-jei rajt előtt dőlt csak el, hogy a 64 éves magyar vitorlázó is el tud indulni Puffin (!) nevű hajóján az első ízben 1968-ban megrendezett, az ötvenedik évfordulón, idén újjáélesztett versenyen.

Az anyagot felhasználva M. Nagy Richárd rendez majd dokumentumfilmet az embert próbáló versenyről. Az ad hoc pályázat esetében a készítőknek vállalniuk kell, hogy a támogatott forgatási nyersanyaggal pályáznak a dokumentum- vagy ismeretterjesztő filmeknek szóló mecenatúrás pályázaton is, így a Puffinnal a Kincs, ami nincs Charlie O'Brienjének nyomdokain járó magyar vitorlázó kalandjai minden bizonnyal eljutnak a nézőkhöz.


(NMHH Sajtó)