Cate Blanchett lesz Donald Trump testvére

Az Ad Astra – Út a csillagokba rendezőjének önéletrajzi filmjében alakítja a volt amerikai elnök testvérét.

James Gray, az Ad Astra – Út a csillagokba és a Z, az elveszett város rendezője Armageddon Time címmel forgat önéletrajzi ihletésű filmet, amelyben a New York-i Kew-Forest Schoolban töltött kamaszéveit dolgozza fel. Robert De Niro, Oscar Isaac, Donald Sutherland és Anne Hathaway mellett Cate Blanchett is feltűnik, aprócska, ám meglepő szerepben.

Cate Blanchett játssza Donald Trump testvérét –ez a legfurább mondat, amit valaha kimondtam. Csupán három napot forgatunk, szívességből jön. Egy nagyon hosszú beszédet kell tartania, igazán hatásos jelenet lesz. Megpróbáltam a beszédet az emlékeim alapján a lehető legpontosabban rekonstruálni.

Donald Trump az iskola öregdiákja, és testvére beszédet tartott az intézményben, amikor Gray odajárt. Az Armageddon Time egyébként egy coming of age történet lesz, és azt dolgozza fel, hogyan hat egy kamasz életére, családi és baráti kapcsolataira, ha állami iskolából magániskolába kerül. A társadalmi megosztottság és a rasszizmus témái is felmerülnek, ugyanis Gray legjobb barátja egy fekete srác volt.

A forgatást ősszel kezdik.

(Forrás: IndieWire)