Chadwick Boseman lemondott saját gázsija egy részéről Sienna Miller javára

A tragikusan fiatalon elhunyt Marvel sztár és a színésznő a 21 híd című bűnügyi filmben játszott együtt. Miller most egy interjúban idézte fel a nemrég távozott Boseman nagylelkű gesztusát.

Az Empire mozimagazin legújabb számát teljes egészében az augusztus 28-án rákbetegségben meghalt Chadwick Bosemannek, a leginkább a Fekete Párduc megformálójaként ismert színésznek szentelték. Ennek az összeállításnak a része Sienna Miller visszaemlékezése is. Miller és Boseman a 21 híd című 2019-es akcióthrillerben játszottak együtt, ami egy New York-i nyomozóról szól, aki hajtóvadászatot indít nyolc rendőr meggyilkolása miatt, és ennek keretében lezáratja Manhattan mind a huszonegy hídját.

A filmben a színésznő egy detektívnőt játszik, és a következőképpen emlékezett vissza a forgatást megelőző előkészületekre. „Ez egy elég nagy költségvetésű produkció volt, és hát mindenki tisztában van a fizetési egyenlőtlenséggel Hollywoodban a férfi és a női színészek között.

Én pedig egy olyan összeget kértem, amit a stúdió nem akart kifizetni.

Úgy voltam vele, hogy ha már visszamegyek dolgozni (mivel éppen ki akartam venni egy kis szabadságot, és a lányom is akkor kezdte az iskolát), akkor kapjak megfelelő kompenzációt” – mesélte Miller.

Miller és Boseman a film promóciós fotózásán. Forrás: Brad Barket / Getty Images for STXfilms

 

„Végül Chadwick volt az, aki lemondott a saját gázsija egy részéről, amit hozzácsapva az én fizetésemhez kijött az összeg, amit kértem. Azt mondta, azért teszi, mert ennyit érdemlek. Ez volt a legmeglepőbb dolog, amit valaha is átéltem,

és más férfi színész részéről egyszerűen elképzelhetetlen lett volna egy ilyen nagylelkű és tiszteletreméltó gesztus. Szerintem ez kiválóan példázza, milyen ember is volt ő” – tette hozzá a színésznő.

Sienna Miller azt is elmesélte, hogy eleve (a 21 híd főszerepén kívül a Bosszúállók: Végjáték rendezőiként ismert Russo fivérek oldalán társproduceri feladatokat is ellátó) Boseman volt az, aki ragaszkodott a színésznő részvételéhez a projektben. Sőt: a Miller által játszott karakter, Frankie eredetileg egy férfi nyomozó lett volna, és vélhetően a színész volt az is, aki lobbizott Brian Kirk rendezőnél, hogy írják át nővé a figurát.


(via The Hollywood Reporter)