Charlize Theron annyira tartott Tom Hardytól a Mad Max forgatásán, hogy védelmet kért

Egy frissen megjelent könyvből újabb részletek derültek ki arról, miért volt annyira puskaporos a hangulat a két sztár között a Mad Max – A harag útja idején.

Újabb részletek derültek ki arról, miért mérgesedett el a viszony Charlize Theron és Tom Hardy között a 2015-ös Mad Max – A harag útja forgatása alatt. A két sztár közötti paprikás hangulatról (amelyről mi is írtunk már itt a PORT.hu-n) Kyle Buchanan most azt állítja Blood, Sweat & Chrome: The Wild and True Story of Mad Max: Fury Road (Vér, verejték és króm: A Mad Max – A harag útja vad és igaz története) című könyvében, hogy

Theron fenyegetve érezte magát a forgatáson, és védelmet kért az agresszíven fellépő Tom Hardy miatt.

Mint ismeretes, Hardy alakította az új Mad Max-film címszereplőjét, akit az eredeti trilógiában még Mel Gibson játszott. Charlize Theron egy új karakter, Imperator Furiosa volt a történetben, Halhatlan Joe (Hugh Keays-Byrne) egyik embere, aki a zsarnok ellen fordult, hogy Maxszel együttműködve biztonságba kísérhessen egy csapat fiatal nőt.

Forrás: InterCom


Könyvében Buchanan többek közt azt írja, hogy a színész állandóan késett, ami miatt munkatársai órákig várakoztak a forgatáson. Az egyik ilyen esetben Hardynak reggel 8 órakor kellett volna megérkeznie, hogy az aznap szükséges többi szereplővel időben elkezdhessék a forgatást. A várakozók közt volt Chatlize Theron is, aki ekkor épp újdonsült anyuka volt, és amíg ő dolgozott, gyermekfelügyelő vigyázott a közelben a kicsire.

Annak ellenére, hogy a producerek külön megkérték Hardyt arra, hogy legyen pontosabb, a sztár több mint három órát késett. Ezalatt Theron végig a helyén maradt, és a film emlékezetes harci kamionjában ült, startra készen. Mark Goellnicht operatőr visszaemlékezése szerint a színésznő

nem ment ki a mosdóba, nem csinált semmit, csak ült a War Rigben.

Amikor Tom Hardy végül megérkezett, Theron kérdőre vonta őt a tiszteletlensége miatt, és állítólag keresetlen hangon azt mondta neki, hogy „a producereknek 100 ezer dolláros bírságot kellene kiszabnia minden egyes percért, amit a stáb várakozással töltött”. Hardy erre fenyegetően odalépett a színésznőhöz, és Goellnicht szerint „elég agresszív hangnemben” ráförmedt:

Mit mondtál?

Goellnicht úgy véli, ez volt az a pont, amikor Charlize Theron komolyan fenyegetve érezte magát, és védelmet kért a stábtól. A színésznő így emlékszik vissza a történtekre:

Eljutott a dolog egy olyan pontra, ahol már kezdett kicsúszni a kezünkből az irányítás,

és volt egy olyan érzésem, hogy talán egy női producer valamennyire kiegyenlíthetné a helyzetet, mert nem éreztem magam biztonságban. Nem akarok mentséget keresni a goromba viselkedésre, de kemény forgatás volt. Most már tisztán látom, mi történt. Nem hiszem, hogy ilyen tisztán láttam volna ezt akkor, amikor a filmet forgattuk. Túlélő üzemmódban voltam, nagyon féltem. Jobban is csinálhattuk volna, ha George [a rendező, George Miller] jobban bízik abban, hogy senki sem fog beállítani és b*szakodni az ő elképzeléseivel, hanem csak jön valaki és segít elsimítani a helyzetet.”

A Charlize Theron mellé rendelt producert, Denise Di Novit azonban Doug Mitchell, egy másik producer kitiltotta a forgatásról, így a színésznő „továbbra is nagyon egyedül és védtelenül érezte magát a forgatáson”. A rendező, George Miller utóbb így kommentálta a feszült légkörű forgatást:

Csalódottságot éreztem a történtek miatt. Visszatekintve, ha újracsinálhatnám, valószínűleg jobban odafigyelnék.
Forrás: InterCom


Ricky Schamburg segédoperatőr Hardyt „nagyon provokatívnak”, Theront pedig a totális ellentétének nevezte. Nicholas Hoult (aki a filmben Halhatlan Joe egyik fehérre festett képű harcosaként furikázott együtt Furiosával), a forgatási légkört egy olyan nyári vakációhoz hasonlította, „ahol a felnőttek az autó elejében vitatkoznak a hátul ülő gyerekek füle hallatára”. Ezzel Charlize Theron is egyetértett. Tom Hardy korábban így reagált minderre:

Összecsaptak a fejem felett a hullámok.

A kettőnkre nehezedő nyomás időnként nyomasztó volt, [Charlize Theronnak] egy jobb, talán tapasztaltabb partnerre lett volna szüksége. Ez olyasmi, amit nem lehet megjátszani. Szeretném azt hinni, hogy most, hogy már idősebb és rondább vagyok, meg tudnék felelni a feladatnak.”

A The Guardian megkereste Hardy képviselőjét további kommentárokért, de nem kaptak választ.

Forrás: InterCom


Mark Goellnicht operatőr visszaemlékezése szerint Theron és Hardy között a forgatás előrehaladtával kissé enyhült a feszült viszony. Kyle Buchanan könyvének megszólalói ráadásul nagyjából egyetértettek abban, hogy a Charlize Theron és Tom Hardy közötti nézeteltérés talán perverz módon pont hogy elősegítette a vásznon látható feszültséget a karakterek között. Mint ismeretes, George Miller grandiózus filmje hat díjat söpört be a 2016-os Oscar-gálán. A rendező a sikeren felbuzdulva már évek óta ígérgeti a folytatást, 2020-ban viszont csak azzal került be a hírekbe, hogy Furiosa előzménysztorijában Charlize Theron helyett a Vezércsel sztárja, Anya Taylor-Joy fogja alakítani a sivatagi harcosnőt.

(via The Guardian)