Chris Pratt csak jót akart, de az internet népe nekiesett

De James Gunn, A galaxis őrzői rendezője megvédte a színészt.

Kevin Smith, a Shop-stop író-rendező-Néma Bobja hétfőn csaknem halálos szívrohamot kapott a Kevin Smith Live! című műsor forgatása közben. Twitteren nyugtatta meg rajongóit, hogy szerencsére már jobban van.

Természetesen azonnal megérkeztek a reakciók, a jókívánságok, köztük Chris Pratté, aki azt írta, hogy imádkozik Smithért.

 

Kevin, mi nem ismerjük egymást valami jól, de a Shop-stop óta szeretlek, és nagyon imádkozom érted, mert hiszek az ima gyógyító erejében. Emberek, kérlek, imádkoznátok velem?

Erre néhányan rögtön letorkolták, hogy egy infarktuson a gyógykezelés segít, és nem az ima, és hogy "2018-ban hogy lehet valaki olyan ostoba, hogy még hisz a tündérmesékben". Persze voltak, akik Pratt védelmére siettek, majd az adok-kapok mellett magáról a hitről és az ima erejéről is elkezdődött egy diskurzus.

Pratt nem válaszolt, nyilván nem tartotta érdeminek, majd egy idő után James Gunn, A galaxis őrzői-filmek rendezője megelégelte a viharos reakciókat, és egy tweet-sorozatban dorongolta le a rosszindulatú kommentelőket.

Épp most olvastam Chris Pratt tweetjét, hogy imádkozik Kevin Smithért, és elkövettem azt a hibát, hogy a kommenteket is megnéztem, amelyek közül sokban elküldték a fenébe Christ, csak mert azt mondta, hogy imádkozik. Azt hiszem, sokan félreértelmezik ezt a helyzetet. Semmi gond nincs azzal, ha valaki pozitív gondolatokat küld és imádkozik, ám ha ez tétlenséggel párosul, miközben a cselekvés válna hasznára a helyzetnek, akkor üres az egész. Ha imádkozol a parklandi lövöldözés túlélőiért, de vonakodsz szembenézni a fegyvertartás erőszakos következményeivel, az imáid fabatkát sem érnek. De senki nem várja el Chris Pratt-től, hogy félrelökje az orvosokat és szívműtétet hajtson végre Kevin Smithen. Arra sincs szükség, hogy Chris fizesse Kevin kórházi számláit. Szóval azt hiszem, ilyenkor elfogadható, hogy az imán kívül nem tehet egyebet.

Hozzátette, hogy Pratt természetesen ki tud állni magáért.

Nagy fiú, tud vigyázni magára. De számomra nagy áldás az ima és a meditáció, mert segítenek utat mutatni a világban, és nem akarom azokat lebeszélni, akik szintén hasznosnak találják.

Majd úgy zárta, hogy ha vele is valam baj történne, hálás lenne, ha imádkoznának érte. Annak viszont nem örülne, ha egy random rajongó leütné az őt kezelő orvost, és nekiállna megműteni. (Forrás: The Hollywood Reporter)