Christopher Walken továbbra is hallgat Natalie Wood rejtélyes halálának ügyében

A Haragban a világgal és a West Side Story sztárja 1981-ben halt meg, de halálának körülményei máig tisztázatlanok. Most egy új dokumentumfilm tesz kísérletet a részletek felderítésére.

A pályáját gyerekszínészként kezdő Wood 43 éves korában hunyt el, 1981 novemberében, amikor is rejtélyes körülmények között vízbe fulladt egy Catalina-szigeti hajókirándulás során. A sztár férjével, a szintén színész Robert Wagnerrel, kollégájával, Christopher Walkennel (ő volt a színésznő partnere utolsónak bizonyuló filmjében, az Agyhalálban) és a hajó kapitányával indult vitorlázni. Másnap a rendőrség a színésznő holttestét másfél kilométerre a jachttól találta meg.

Akkor a történteket balesetnek könyvelték el, ám 2011 novemberében az ügyet újra elővették, mert a kapitány bevallotta, hogy annak idején hazudott a rendőrségnek. Most feltárta, hogy a színésznő és Wagner veszekedtek azon a bizonyos éjszakán, és egyértelműen a férjet vádolta a gyilkossággal. A hatóságok újra nyomozni kezdtek az ügyben, és – ahogy arról annak idején mi is beszámoltunk – 2018-ban valóban a színészt nevezték meg olyan személyként, aki érintett lehet az emberölésben.

Az ügyben azóta nem történt előrelépés, most viszont kijött egy dokumentumfilm Natalie Wood: What Remains Behind címmel, amelyben a sztár lánya (és Robert Wagner mostohalánya), Natasha Gregson Wagner akarja kideríteni az igazságot, ezért leült Wagnerrel beszélgetni arról a bizonyos éjszakáról. A színész elmesélte, hogy aznap a parton vacsoráztak, és miután visszatértek, Walken miatt kezdtek el veszekedni egymással – ekkor Wood kimentette magát, Wagner pedig később nem találta a kabinjukban.

„Annyiszor átgondoltam már azt az éjszakát. De senki sem hallott semmit”

– vallja a dokumentumfilmben a zaklatott Wagner.

Az ügy kulcsfigurája, Christopher Walken azonban nem szólal meg a Natalie Wood: What Remains Behindban, az Independent ezért most előásta, mit mondott az esetről az elmúlt évtizedekben, azon ritka alkalmakkor, amikor megszólalt a témában. „Nem tudom, mi történt. Megcsúszott és a vízbe esett. Én akkor ágyban voltam. Borzalmas ügy” – mondta a People magazinnak öt évvel a tragikus esemény után. „De nem fogom még egyszer lefolytatni ezt a beszélgetést. Rohadtul unalmas” – tette hozzá.

Walken és Wood az Agyhalálban. Forrás: Bettmann / Getty Images

 

A legközelebbi megszólalást az 1997-es Playboyban találta a lap. Walken ott is egyértelműen balesetként hivatkozott a dologra, és részletesen is beszámolt a körülményekről. „Hogy mi történt azon az éjszakán, egyedül ő tudhatja, mert egyedül volt.

Előttünk ment aludni, és hátul volt a kabinja. Hozzá volt kötve egy kis mentőcsónak a hajóhoz, és szerintem ahhoz ment oda. Egy rámpán keresztül lehetett megközelíteni, ami félig a vízben volt, és nagyon csúszott, ezt én magam is bizonyíthatom.

Korábban pedig mondta, hogy nem tud úszni. Emiatt ki is kellett vágni az Agyhalálból egy úszós jelenetet. És hát közben valószínűleg már csak félig volt ébren.

De az emberek, akik meg vannak róla győződve, hogy valami több van e mögött, úgysem lesznek sohasem elégedettek az igazsággal.

Mert az igazság az, hogy semmi több nem történt” – mondta akkor Walken. A Natalie Wood: What Remains Behind május 6-án Natalie Wood: Mi marad hátra címmel a magyar HBO GO-ra is felkerült.


(via Independent)