Daniel Craig szerint nincs semmi intimitás a szexjelenetek forgatásában

Legújabb filmjét, a Queer című erotikus drámát a Velencei Filmfesztiválon mutatták be, ahol újságírói kérdésekre is válaszolt.

Kedd este a Velencei Filmfesztiválon mutatták be Daniel Craig legújabb filmjét, a Queer című erotikus drámát az elismert olasz direktor, Luca Guadagnino rendezésében.

A film az azonos című William S. Burroughs-regény adaptációja, amit a szerző 1952-ben írt, ám a homoszexualitás nyílt ábrázolása miatt csak 1985-ben jelenhetett meg. Ez Burroughs egyetlen realista szerelmi története, ami lényegében előkészítette az utat mesterműve, a Meztelen ebéd előtt. A történet az 1950-es évek Mexikóvárosában játszódik. Craig egy amerikai expatot játszik a filmben (olyan személyt, aki egy ideig nem abban az országban él és dolgozik, ahol született), aki viszonyt kezd egy fiatal diákkal (őt Drew Starkey alakítja).

 

Craig a film olaszországi sajtótájékoztatóján egyebek között arról beszélt, milyen érzés szexjelenetet forgatni:

Semmi intim nincs abban, ha szexjelenetet forgatunk egy filmforgatáson. Mi csak azt akartuk, hogy olyan megható, valóságos és természetes legyen, amennyire csak lehet. Drew egy csodálatos, fantasztikus, gyönyörű színész, akivel remekül lehet együtt dolgozni, és valahogy végig nevettünk. Próbáltuk szórakoztatóvá tenni a dolgot.

Guadagnino és Craig két évtizeddel ezelőtt találkoztak először, és régóta reménykedtek abban, hogy egyszer majd együtt dolgozhatnak. Craig így nyilatkozott a mostani közös munkájukról:

Ha nem szerepelnék ebben a filmben, de látnám, akkor is benne akarnék lenni. Ez az a fajta film, amit látni akarok, amit meg akarok csinálni, amiben ott akarok lenni!

A rendező a sajtótájékoztatón megdicsérte Craig „nagyvonalúságát”, és úgy jellemezte őt, mint „a nagyon kevés ikonikus színészek egyike, akik hagyják, hogy törékenységük láthatóvá váljon”. Guadagnino elmondta azt is, hogy 17 évesen olvasta a Queert, és nagy hatással volt rá a könyv. Amikor a saját vétkeiről kérdezték, a rendező tiltakozni kezdett: soha nem drogozott, soha nem dohányzott, nemrég fogyott le 15 kilót egy diéta során, és két kezén meg tudná számolni, hány szeretője volt.

A sajtótájékoztató során James Bond, a Daniel Craig által egészen a közelmúltig alakított brit szuperkém szexualitásával kapcsolatban is merültek fel kérdések (miszerint: biszexuális-e?), de Guadagnino ezen a ponton arra kérte az újságírókat, hogy „legyenek egy pillanatra felnőttek”, majd emlékeztette őket, hogy „senki sem ismerheti meg James Bond vágyait, hiszen nála az a fontos, hogy megfelelően elvégezze a küldetést”.

(via The Guardian & The Hollywood Reporter)