Darth Vader és Obi-Wan is benne lesznek Erő-szellemként a Star Wars IX-ben!

Legalábbis ezt mondják a fanatikus rajongók, akik már olvasták a The Secrets of the Jedi című könyvet.

Egy ideje már nem volt semmiféle Csillagok háborújával kapcsolatos hír itt a Port.hun, úgyhogy gyorsan orvosoljuk ezt a mulasztásunkat! Kiderült ugyanis, hogy Yoda és Luke mellett Anakin és Obi-Wan is Erő-szellemként fognak visszatérni a Star Wars IX-ben, amit nálunk Star Wars: Skywalker kora címmel fognak vetíteni a mozik december 19-től.

A rajongók arra alapozzák mindezt, hogy egy újonnan megjelent Csillagok háborúja-könyv, a The Secrets of the Jedi Luke tolmácsolásában megemlíti, hogy ő bizony nemcsak a jó öreg Kenobival és Yodával társalgott azok halála után, hanem az apja, Anakin Skywalker is megjelent neki Erő-szellemként, még jóval azután is, hogy először látta volna kék alakként mosolyogni a második Halálcsillag pusztulása után, az ewokok falujában.

No és miről fog szólni a mindent lezáró IX. rész? Ezt most még nemigen lehet tudni. Annyi biztos, hogy Rey, Finn, Poe és Csubakka együtt fognak bandázni egy westernbolygón (a nagydarab hátasállatokat és vadnyugati prériket idéző, sárga fűvel benőtt területet már a werkfotókon is láthattunk), ahol a Halálcsillag roncsai hevernek. A trailerből emellett azt is megtudtuk, hogy Lando Calrissian visszatér a Millennium Falcon kapitányi székébe, és szinte biztos, hogy J.J. Abrams visszahozza a fő történetszálba Ren Lovagjait, azokat a titokzatos, fekete páncélos fickókat, akik Kylo Ren körül csoportosultak a VII. részben, Rey látomásában. Emellett a Disney nagy szerepet szán a Batuu nevezetű bolygónak, ami a galaxis csempészeinek, űrkalózainak és szerencselovagjainak a gyülekezőhelye, és annyira fontos lesz az új kánonban, hogy a Disney új Star Wars-vidámparkjába is bekerült, mint a filmek egyik ikonikus helyszíne. Ja igen, majdnem kihagytuk a legfontosabbat: a Császár valamilyen úton-módon feltámad – az előzetesben legalábbis minden kétséget kizáróan ő kacarászott sátánian! (via Movieweb)