David Fincher nem kíméli a színészeit

A híresen perfekcionista rendező új filmjében kétszázszor ismételtetett meg egy jelenetet Amanda Seyfrieddel. De olyan is volt, hogy egyetlen jeleneten öt napon át dolgoztak. Normális?!

Korábban mi is írtunk róla, hogy a Hetedik, a Harcosok klubja és a Holtodiglan direktora a Mindhunter című sorozatgyilkosos széria után ismét a Netflixnek forgat, ezúttal egy életrajzi filmet, az Aranypolgár társ-forgatókönyvírójáról, Herman Mankiewiczről, aki riporterből lett Hollywood aranykorának egyik legbefolyásosabb figurája.

A film címszerepét Gary Oldman alakítja, akit már látatlanban Oscar-esélyesnek tippelnek a Mankért. Oldman mellett feltűnik az alkotásban Amanda Seyfried is (Mamma Mia! filmek), aki egy Marion Davies nevű hollywoodi sztárt formál meg, és állítása szerint ez volt a legnehezebb forgatás, amin valaha részt vett.

Seyfried az Elveszett című thrillerben. Forrás: Big Bang Media

 

„Az egyik képsor, amiben benne voltam, nagyon sokszereplős volt, és egy teljes héten át forgattuk.

Nem tudom megmondani pontosan, hányszor vettük fel, de úgy kétszázat saccolnék”

– számolt be róla a színésznő. „Ehhez képest már szinte semmi sem volt az a jelenet, amit öt napig rögzítettünk. Abban egy sorom sem volt, de így sem pihenhettem, mivel volt, hogy kilenc-tíz szögből vettek a kamerák egyszerre” – folytatta a sztár.

David Fincher mindig is híres volt maximalizmusáról: már említett sorozatának, a Mindhunternek az egyik 9 perces jelenetét például összesen 75 alkalommal vették fel. A Mankre ráadásul – amit egyébként fekete-fehérben forgattak – nagyon rákészülhetett az alkotó, hiszen már több mint húsz éve meg akarja csinálni (eredetileg az 1997-es Játsz/ma után rendezte volna).


(via Independent)