Demi Moore félt a sok meztelenkedéstől, de bevállalta

Mivel nem lett látványosan nyálcsorgató jelenet egyik sem, ezért nem töröltette a Tisztességtelen ajánlatból őket.

30 éves a Tisztességtelen ajánlat, az a romantikus dráma, amibe Demi Moore elég sokszor meztelenkedik. Nem véletlenül került fel a 10 legérzékibb filmekről szóló listánkra, de a legtürhőbb megcsalások egyike is ebben a filmben látható.  A kerek évforduló miatt összeszedtünk pár érdekességet a filmről. 

Akármennyire meglepő ez a film sem egy eredeti hollywoodi ötlet, ugyanis egy könyv alapján készült. Jack Engelhard regénye adta az alapot, amit a készítők aztán csak nagyon felületesen követtek. Megtartották az 1 millió dollárt egy éjszakáért egy férfi dögös feleségével szálat, majd minden mást kikukáztak. Pedig a könyv nem is erről a “megcsalásról”, hanem jóval inkább az Arab-Izrael konfliktusról szól. 

Forrás: Paramount Pictures

 

Ez azért érdekes, mert a film castingja során Halle Berryt nagyon érdekelte a női főszerep, de még a meghallgatásra sem hívták be, mert a stúdió félt attól, hogy szükségtelen rasszista áthallása lenne a történetnek. Gazdag fehér férfi megvesz egy fekete nőt egy éjszakára. Akár meg is lehetne ezt érteni - mert miért ne - csak ez az egész attól igazán ironikus, hogy a könyvben Robert Redford karaktere, a gazdag fehér férfi igazából arab, Woody Harrelson karakter pedig zsidó. De ezt a vonalat teljesen mellőzték, és

teljesen kifehérítették a sztorit.

A szereposztásnál sok nő szóba került. Például Julia Roberts, Andie Macdowell, Sophie Marceau. A férfi főszereplőre pedig olyan színészeket képzeltek el, mint Charlie Sheen, John Cusack, Johnny Depp, Tim Robbins, William Baldwin vagy Val Kilmer.  Sőt! Eredetileg Nicole Kidman és Tom Cruise kettősével képzelték el a szerelmes párt a filmvásznon, A gazdag fickó pedig Warren Beaty lett volna.

Végül Robert Redford, Demi Moore és Woody Harrelson kapta a filmet. Utóbbit nagyon nehezen akarta elfogadni a rendező. Nem is akart dolgozni vele Adrian Lyne, de aztán megnézte a Zsákolj, ha tudsz című filmet, ami megváltoztatta Harrelsonról a véleményét. 

A színész elmondta, hogy elég kényelmetlen szitu volt számára Demi Moore-ral szexjelenetet forgatni, mivel akkor nagyon jó barátságban volt Bruce Willis-szel, Demi Moore akkori férjével. 

Ha már a szexnél tartunk… 

Forrás: port

 

Demi Moore egy 2020-as interjúban elmondta, hogy amikor először olvasta a film forgatókönyvét, elkezdett aggódni a szex- és meztelen jelenetek mennyiségétől. Ezért kötött egy alkut a rendezővel: megcsinálja úgy a jeleneteket, ahogy a rendező akarja, de meg kell mutatnia neki a felvételeket, és ha úgy találja, hogy azok túlságosan indokolatlanok, esetleg ártalmasak, bántók (rá nézve), akkor töröltetheti azokat. Moore végül nem talált semmi helytelent a felvételeken, úgy vélte, hogy amit leforgattak, az inkább volt erotikus, nem érződött rajta az olcsó nyálcsorgatás hatása sem, így tökéletesen illett a film hangulatához. 

A végeredmény nem nyerte el annyira a kritikusok tetszését, az aranymálnán is kapott 7 jelölést, amiből hármat díjra is váltott. Itt landolt az Év legrosszabb filmje, legrosszabb forgatókönyve és a legrosszabb férfi mellékszereplője díj is.

Viszont a nézőknek nagyon tetszett a Tisztességtelen ajánlat, annyira, hogy 250 millió dollárt termelt a pénzáraknál, ami az egész film gyártási költségének több mint hatszorosa.