Denzel Washington nem akarta elhinni, hogy a fiából is színész lett

Pedig John David Washington – aki korábban profi sportoló volt – játszott már Spike Lee alkotásában, a Csuklyások – BlacKkKlansmanben, következő filmje pedig Christopher Nolan Tenetje lesz.

Denzel Washington 1984-ben született fia amerikaifutball-játékosként kezdte a karrierjét, ám egy sérülés (aminek az Achilles-ina látta kárát) véget vetett sportolói álmainak. Még tartott az orvosi kezelés, amikor az ifjabb Washington elment egy meghallgatásra – pontosabban, mivel be volt gyógyszerezve, az anyukája vitte el.

A szóban forgó meghallgatás az HBO Nagypályások című, Dwayne Johnson nevével fémjelzett sorozatára szólt, amelyben John David Washington meg is kapta Ricky Jerret szerepét, amit 2015-től kezdve öt évadon keresztül játszott.

Az idősebb és a fiatalabb Washington 2018-ban egy kosármeccsen. Forrás: Allen Berezovsky / Getty Images

 

Anya és fia pedig olyan cseles volt, hogy a meghallgatást eltitkolták Denzel Washington elől, és már csak akkor szóltak, amikor biztos volt, hogy az ifjú Washingtoné a szerep.

„Teljes hitetlenkedés volt a reakció. Folyamatosan kérdezgetett, hogy az HBO-nak? Mármint a Home Box Office HBO-nak?

De tényleg? A Sziklával? De mi is a címe? Folyamatosan hüledezett, mintha nem tudná elhinni. Szerintem le kellett ellenőriztetnie az ügynökeivel, hogy megbizonyosodjon róla, hogy tényleg igaz” – viccelődött John David Washington az Esquire-nek adott interjúban.

Ennek ellenére Denzel Washington persze örült fia sikerének – de azért ahhoz ragaszkodott, hogy vegyen néhány rendes színészórát. A John David Washington karrierjét beindító széria után jött Spike Lee Csuklyások – BlacKkKlansmanjének főszerepe, Christopher Nolan pedig ennek a filmnek a díszbemutatóján döntötte el, hogy az ifjú sztárt választja új filmje, a július 16-án elvileg a magyar mozikban is bemutatandó Tenet élére – ami valószínűleg minden színész álma.


(via Uproxx)