DiCaprio lecsúszott westernhős lesz

Az már biztos, hogy Leonardo DiCaprio is szerepet kap Quentin Tarantino új filmjében, és most már azt is tudjuk, hogy kit fog játszani.

Leonardo DiCaprio szerepeiről sok mindent el lehet mondani, azt viszont nem, hogy unalmasak lennének. Pályája legelején játszott már értelmi sérült gyereket (Gilbert Grape), szenzációs csalót a Kapj el, ha tudszban, gátlástalan, pénzhajhász szörnyeteget A Wall Street farkasában, valamint túlélőt a vadonban, ami vége meghozta neki az Oscar-díjat is.

Tarantino filmjében nem kevésbé izgalmas szereppel kínálták meg: az 1969-ben, a Manson-gyilkosságok idején játszódó filmben egy idősödő színészt játszik, és a háttérsztori sem épp hétköznapi.

DiCaprio karaktere egy színész, akinek volt egy saját western tévésorozata Bounty Law címmel 1958 és 1963 között, majd a tévészereplések után igazi filmsztár akart lenni, ez azonban nem jött össze neki. Aztán 1969-ben, amikor a film játszódik, különböző tévéshow-kban vendégszerepel, de nagy vágya, hogy Olaszországba menjen western filmeket forgatni.

A film tehát a hippi mozgalom virágzása idején, 1969 nyarán játszódik, akkor, amikor a Manson-gyilkosságok történtek. Margot Robbie alakítja Sharon Tate-et, Roman Polanski terhes feleségét, aki maga is áldozatul esett a Manson-szekta tagjai által elkövetett vérengzésnek. Tarantino szeretné Tom Cruise-t is szerződtetni a filmre, ő egy igazi filmsztárt alakítana.


További részletek még nem ismertek, de lehetséges – ismerve Tarantino többi filmjét - , hogy több szálon fut majd a történet, és a rendező szeretné Brad Pittet és Samuel L. Jacksont is bevenni a stábba. A forgatás még idén elkezdődik.

via looper.com