Dobj el mindent! Itt a Mátrix 4 eszelősen jó trailere

Látványos előzetest kapott az idén decemberben mozikba kerülő The Matrix Resurrections, amiben a régi Mátrix-trilógia számos szereplője visszatér.

Eljött a várva várt pillanat! A Warner Bros. Pictures hivatalos YouTube-csatornáján végre megtekinthető az idei év legjobban várt blockbusterének előzetese, a The Matrix Resurrections székbe szögezős trailere! Azt persze még nem tudni, hogy idehaza vajon Mátrix - Feltámadások címen lesz-e látható, az viszont biztos, hogy december 22-én kerül világszerte a mozikba (és egyúttal az HBO Max kínálatában is elérhető lesz). Íme a hivatalos előzetes:

Az előzetes alapján tehát nagyon úgy fest, hogy a kerek, lezárt egésznek tűnt Mátrix-trilógia után maradtak még elvarratlan szálak... A korábbi események óta kissé megviseltnek látszó, John Wick-fizimiskás Neo (Keanu Reeves) a trailer elején egy terapeutával (Neil Patrick Harris) beszélget arról, mennyire furcsa álmai vannak (ezek egyébként kísértetiesen emlékeztetnek a korábbi három Mátrix-film eseményeire). Szegény Neo látványosan nem találja a helyét a mai, modern világban, ahol mindenki az okostelefonja fölé görnyed, és miközben a Jefferson Airplane White Rabbit című számára kóvályog tanácstalanul, kiderül, hogy még a kávézóban megpillantott Trinity (Carrie-Anne Moss) sem ismeri fel őt – annak ellenére, hogy a korábbi részekben szerelmesek voltak egymásba. Kiderül persze, hogy mindez csak egy délibáb, az igazságot pedig nem más mutatja meg Neónak egy szekérderéknyi „klasszikus Mátrix-stílusú”, akrobatikus akciójelenet közepette, mint a fiatal Morpheus! Vagyis tényleg igaznak bizonyultak a pletykák, miszerint valami furmányos időcsavar miatt ezúttal már nem Laurence Fishburne alakítja a gépek ellen szervezkedő ellenállás bölcs vezérét, hanem Yahya Abdul-Mateen II.

De a The Matrix Resurrections nemcsak Neót és Trinityt hozza vissza a régi szereplőgárdából: ismét feltűnik majd a színen Jada Pinkett Smith, mint Niobe, valamint Lambert Wilson, mint a Merovingi, és Daniel Bernhardt is, mint Johnson ügynök. Neil Patrick Harris mellett pedig olyan nagy nevű sztárok is csatlakoztak a negyedik részben a kultikus franchise-hoz, mint Jessica Hanwick, Christina Ricci, Yahya Abdul-Mateen II, Priyanka Chopra, Jonathan Groff, Ellen Hoffman, Eréndira Ibarra, Toby Onwumere, Max Reimelt és Brian J. Smith.

Érdekesség, hogy a filmet Lana Wachowski (korábbi nevén: Larry Wachowski) egyedül forgatta le, a testvére, Lilly Wachowski (korábbi nevén: Andy Wachowski) nélkül. Korábban ugyan még minden filmjüket együtt írták és rendezték a Mátrix-trilógiától és a Speed Racertől kezdve a Felhőatlaszon át a Jupiter felemelkedéséig, ám Lilly/Andy a saját bevallása szerint kiábrándult Hollywoodból és belefáradt a filmkészítésbe (erről ebben a cikkünkben írtunk bővebben). A Mátrix franchise mindenesetre most is olyan népszerű, mint 1999-ben, amikor hirtelen divatba jött a Nokia telefon, a térd alá lógó bőrkabát, meg a 24 órában hordott napszemüveg: a nemrégiben debütált interaktív előzetes (amit itt mutattunk meg a PORT.hu olvasóinak) szó szerint felrobbantotta az internetet.