Dolph nem hagyja magát!

Íme, az ember, aki egy legenda, legendás filmekben játszott, a legtöbb munkája mégis csak videón jött ki, és nem véletlenül. Ezek az egykori VHS darabok és modern társai bűnös élvezetek.

Dzsungelháború (1994)

Ezt a filmet a Weinstein fivérek végül azért nem akarták moziban bemutatni, mert Dolph Lundgren pozitív hős volt, sőt, maga a film is olyan, amiben ő szokott lenni a gonosz. Gunar, az egykori zsoldoskatona új feladatra vállalkozik busás jutalom reményében. Egy bányásztársaság vezetője kéri fel arra, hogy toborozzon magánhadsereget és repüljenek egy trópusi szigetre. Feladatuk: rábírni az őslakosságot arra, hogy adják fel földjüket, és hagyják, hogy a társaság megkezdje a munkát. Röviddel érkezése után szemtanúja lesz annak, hogyan égetnek fel katonák békés falvakat, ezért meggondolja magát, és átáll a helyiek oldalára. Ez gyakorlatilag Dolph egyetlen filmje, ahol svédet játszik, élvezi is, a mondat: "Spring, era jävlar!", vagyis Fussatok, rohadékok! pedig szállóige lett szülőhazájában.

Titkos terv (2001)

A volt NSA-ügynök, Jason Price (Dolph Lundgren) tíz éve foglalkozik kényes ügyekbe keveredett kliensei elrejtésével. Szinte tökéletes rendszerébe - aminek köszönhetően eddig még egyetlen ügyfelet sem vesztett el - ezúttal hiba csúszik. Egy bűnszövetkezet magas rangú tagjának eltüntetése közben a Tisztító nevű, legendás bérgyilkos bukkan fel, vérnyomokat hagyva maga után. Jason egy rejtélyes nő segítségével saját hálózatát vizsgálja felül, hogy megtudja a hiba okát. Hamar rá kell jönnie, hogy senki sem az, aminek látszik, és hogy mindenkinek van egy titkos terve.

Gyilkos hajsza (2004)

A független akcióalakulat különleges egység a nagyvárosi rendőrség keretein belül, mely a bandaháborúk, a kábítószer és a prostitúció ellen hivatott fellépni. Tagjai olyan magasan képzett rendőrök, akik minimum tíz éve szolgálnak a testületnél. Az alakulat kikezdhetetlen volt. Mostanáig! Frank Gannon (Lundgren) ugyanis megelégeli a csoport törvénytelen módszereit, és arra készül, hogy a bíróságon az alakulat ellen tanúskodjon. Ezzel azonban aláírja saját halálos ítéletét, hajtóvadászat indul ellene, amelyben csak új társára, Billie Rossra (Polly Shannon) számíthat.

A titokzatos idegen (2007)

Mikor különleges motorján Ryder, a titokzatos idegen begurul egy névtelen kisvárosba, a helyiek még nem sejtik, hogy az életük örökre megváltozott. Ryder ugyanis azért jött, hogy rendezzen egy régi számlát a város lakóit rettegésben tartó helyi kiskirállyal. Egyik kezében a Bibliával, másikban gépfegyverrel, szívében pedig csillapíthatatlan bosszúvággyal Ryder felkészül arra, hogy igazságot szolgáltasson. A leírás szerint ez egy modern western, és Dolph itt nem csak színész, de nem ám: ő írta a forgatókönyvet és ő volt a rendező is. Nem volt nehéz dolga, Clint Eastwood Fakó lovasa alapján dolgozott.  

Halálosztag (2017)

A VHS-korszak ikonikus akciósztárja csinált egy igazi VHS filmet: sötétre festett hajjal és fiatal zsoldosokkal indul el rendet tenni a káoszba süllyedt világban. A sztori egyszerű, mint egy nyöszörgő élőholt agya: titokzatos vírus tizedelte meg a Föld lakosságát, az egyik felüket kiirtva, a másik felüket gyilkos élőholtakká változtatva. Csak egy maroknyi túlélő maradt, akik állig felfegyverzett kommandósokkal karöltve próbálnak rendet tenni a káoszba fulladt, disztópikus világban. Érdekesség, hogy a film alapjául egy Androidos illetve Apple okostelefonokra készült játék, a Dead Trigger szolgált.