Egy 17 éves lányt is megerőszakolhatott Weinstein

A jelenleg is börtönben ülő producert további négy nő vádolja nemi erőszakkal – köztük egy fiatalkorú és egy magyar is.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, nemi erőszak és egyéb szexuális támadások miatt a szexragadozó filmest 23 év börtönbüntetésre ítélték, aminek a letöltését meg is kezdte. De miközben ő jól megérdemelt büntetését tölti, bűnlajstroma tovább nő, hiszen ez a kiszabott tétel csak a New Yorkban tárgyalt eseteket érinti – Weinsteinre vár még egy per Los Angelesben is. A Los Angelesben előkészített tárgyalás anyagában pedig a napokban is tovább nőtt a felderített áldozatok száma. Az eddigi (összesen) több mint száz sértett mellé további négy jelentkezett, akikkel 1984 és 2013 között erőszakoskodott a producer, és akik közül az egyik még csak 17 éves volt a támadás idején.

A szóban forgó áldozat azt állítja, Weinstein 1994-ben akarata ellenére fogva tartotta, szexuálisan bántalmazta és megerőszakolta. A Tennessee állambeli nő a szokásos forgatókönyvről számolt be: a nagy hatalmú filmes a hotelszobájába csalta, hogy ott a karrierjéről beszélgessenek, ami a szórakoztatóiparban várhat rá. Weinstein elvette tőle a jogosítványát, hogy ne tudjon elmenni, ezenkívül megfenyegette, hogy ha bárkinek mesél az esetről, nemcsak a pályafutását lehetetleníti el, de fizikailag bántani fogja őt és családtagjait.

Forrás: Peter Foley / Bloomberg via Getty Images

 

A második sértett egy hetvenéves ecuadori nő, aki azzal vádolja Weinsteint, hogy 1984-ben, amikor ő 34 éves volt, a Cannes-i Filmfesztivál ideje alatt a Majestic hotelben adott neki találkozót, hogy dokumentumfilmes karrierjéről tárgyaljanak – ehelyett ő is szexuális bántalmazás áldozata lett. A harmadik áldozat egy 38 éves nő, aki a filmes mogullal 2008-ban találkozott a manhattani Cipriani étteremben, ahol az megígérte neki, hogy „segít következő szintre emelni a karrierjét”. Pár nappal később Weinstein őt is megerőszakolta és megfenyegette a Sohóban található lakásán.

A negyedik bántalmazott egy 35 éves magyar nő, aki a történtek idején 26 volt, és a Velencei Filmfesztiválon találkozott a producerrel. Őt később a férfi orális szexre kényszerítette, amikor egy, az irodájában tartott meghallgatás után felcsalta a hotelszobájába.

Az említett (egykor) 17 éves nő egyébként nem a legfiatalabb Weinstein áldozatai közül,

hiszen Kaja Sokola korábbi modell még csak 16 volt, amikor a filmes bántalmazta.

A Los Angeles-i keresetben egyébként Weinstein testvérét, Bobot, közös cégüket, a Miramaxot és a Disney-t is megemlítik: az ügyészség szerint ugyanis tudniuk kellett róla, hogy Harvey Weinstein arra használja a hatalmát, hogy fiatal (leendő) színésznőket csábítson a hotelszobájába, és szexuálisan bántalmazza őket. A jelenleg New Yorkban raboskodó producert várhatóan még az idén kiadják a börtönből, hogy megtarthassák a Los Angeles-i tárgyalást is.


(via Variety)