Egy akcióthriller lett minden idők legrosszabb filmje egy kritikagyűjtő oldal szerint

Te hallottál már Antonio Banderas akció-thrilleréről?

A filmekkel és sorozatokkal foglalkozó, kritikusok véleményét összegyűjtő és összegző amerikai weboldalon megszületett a döntés. Egy 2002-es akcióthriller lett minden idők legrosszabb filmje a Rotten Tomatoes szerint. 

Antonio Banderas és Lucy Liu közel sem voltak a tökéletes páros

A Ballistic: Robbanásig feltöltve 2002-ben jelent meg, de az biztos, hogy nem a jó híre miatt foglalkozunk vele még mindig.  Ha még nem láttad, akkor segítünk elképzelni, miről is szól a történet: 

Két esküdt ellenség eszeveszett versenybe fog, hogy megtalálják az új gyilkoló eszközt, mindketten tehetségesek, ügyesek és makacsul akarják a sikert. Az egyik a csak fedőnevén ismert ügynöknő, Sever (Lucy Liu), aki kiképzése révén maga a halálos fegyver. Sever precíz és rendíthetetlenül tör célja felé. A másik fél is briliáns és elszánt fickó, az FBI volt embervadásza, Jeremiah Ecks (Antonio Banderas). A saját területén legkiválóbb ügynök akkor lépett ki az FBI-tól, amikor a felesége meghalt egy ellene elkövetett merénylet során, s azóta Eckst lelkiismeret-furdalás gyötri. Egykori pártfogója most visszahívja az FBI-hoz, és pályafutása legnagyobb kihívást jelentő feladatával bízza meg. Ecksnek fel kell készülnie, hogy szembenézzen legfélelmetesebb ellenfelével, Sever ügynökkel. Az ádáz versenyben csak egy győztes lehet. De amikor a szabályok megváltoznak, a két esküdt ellenség rájön, hogy az, akit megpróbálnak legyőzni, az egyetlen, akiben megbízhatnak.

Csak negatív kritikát kapott a film

A Rotten Tomatoes weboldalon összesen 119 kritikát kapott Banderas és Liu közös projektje, de egyik sem volt pozitív. A top kritikusok is lehúzták az alkotást. Fontos kiemelni, hogy a 0%-os pontszám mindenképpen szokatlan egy olyan film esetében, aminél ennyi vélemény található. Általában ez olyan produkciónál szokott előfordulni, amelyekre csak 1-2 vélemény érkezett, de a Ballistic: Robbanásig feltöltve esetében több mint 100 ember gondolta ugyanazt. 

Annak idején a The Boston Globe honlap úgy fogalmazott, hogy a rendező, Wych Kaosayananda „elképesztően ügyetlen, még egy harci jelenetet sem képes megfelelően megvilágítani”. Az Empire magazin pedig a  filmet „Liu és Banderas karrierje mélypontjának” nevezte.

Forrás: Slash Film