Egy őrült rajongó megszámolta: 900-szor kiabálják a Tarantino-filmekben a f*ck szót!

A shit és a bitch szavakat is megszámolta, sőt, a durva sértésnek számító n betűs kifejezést is!

Nem múlhat el nap Tarantino-hír nélkül, de persze ez nem is csoda, hiszen közeleg a Volt egyszer egy... Hollywood premiere (itthon augusztus 15-től vetítik a filmet). Most épp azt írta meg az Independent, hogy egy Tarantino-rajongó újságíró, Garrett Gravley tényleg leült, és megszámolta, hányszor hangzik el a „fuck” szó Tarantino filmjeiben. A végeredmény az lett, hogy több, mint 900 alkalommal.

A lelkes rajongó ezután az amerikai környezetben igencsak otrombának számító „nigger” szót is megszámolta: ez több, mint 200 alkalommal hangzik el a Tarantino-filmekben, leginkább persze a Ponyvaregényben, a Jackie Brownban, a Django elszabadulban és az Aljas nyolcasban. Érdekes viszont, hogy a Volt egyszer egy... Hollywoodban egyetlen egyszer sem fogjuk hallani, vagyis az egykori szabad szájú, rebelliskedő és tabudöntögető Tarantino 56 éves korára egy jóval óvatosabb, rendezőfejedelem lett lett, aki most már jobban ügyel a politikai korrektségre.

Garrett Gravley egyébként igen alapos kutatómunkát végzett, mert a „shit”, a „bitch”, a „Goddamn” és az „ass” szavak előfordulását is gondosan lejegyzetelte. A filmekre lebontott, részletes és színes infógragikáit a Dallas Observer oldalán lehet áttanulmányozni.

Forrás: Garrett Gravley / Dallas Observer

 

Érdekesség, hogy pár évvel ezelőtt már készült egy Tarantino-filmeket feldolgozó „fuck-számláló”-videó, ami az Alkonyattól pirkadatigot, a Tiszta románcot és a Négy szobát is belevette az összeállításba (az Aljas nyolcast és a Volt egyszer egy... Hollywoodot viszont értelem szerűen nem), így ott 1367 lett a káromkodások végösszege.