Volt egyszer egy... Hollywood

Bakancslistához adom
Once Upon a Time... in Hollywood
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-angol krimi, dráma, thriller, 159 perc, 2019

Értékelés:

617 szavazatból
Szerinted?

1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában.
Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is….

Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino rendez: 9. filmje hihetetlen sztárszereposztással készül, és ismét különleges, véres és gyilkos humorú.
Bemutató dátuma: 2019. augusztus 15. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Sharon Tate
Cliff Booth
James Stacy
Squeaky Fromme
Marvin Shwarz
Scott Lancer
Steve McQueen
Jay Sebring
Charles Manson
Sheriff on Bounty Law
George Spahn
Ernesto, a mexikói farmer
Business Bob Gilbert
Abigail Folger
Bruce Lee
Tex Watson

Díjak és jelölések

  • Oscar-díj

    2020
    Legjobb látványtervezés
  • Oscar-díj

    2020
    Legjobb férfi mellékszereplő: Brad Pitt

Hozzászólások

Szerinted?
bricskamaxi márc. 16. 03:05:38
Ahhoz, hogy az egész film piszok jó legyen számodra, ahhoz az kell, hogy gyerekkorodban fekete-fehér tévében annyi amerikai filmet lássál mint én, az összes utalás a régi idők amerikai filmjeire mint kedves ismerőseim jöttek vissza, vigyorogtam az egész film alatt. Tehát ha ,,csak'' 30-40-es korosztály vagy, akkor sok mindent nem értesz majd, de nem baj, neked való is akad e hosszú filmben! Úgy ahogy van óriási film, pár jelenetben Kapribogyó ismét megmutatta, hogy ej de jó színész ő amúgy! Mindenki jó volt a filmben. Nekem nagyon tetszett. Még meg fogom nézni természetesen :-)
9/10
Cukros csirkecomb márc. 06. 00:22:59 9/10
Ja, és a Bruce Lee jelenet szerintem sem kellett volna. Értettem a viccet, csak nem szerettem. Ezért a pontlevonás. Egyebekben a film nekem tökéletes.
9/10
Cukros csirkecomb márc. 06. 00:16:36 9/10
Szerintem is ez a legjobb Tarantino film, egyetértek a rendezővel. A legtöbb filmjét nem szeretem: bár elemeiben briliánsnak, összességében öncélúnak érzem őket. Ez a film viszont eljutott A-ból B-be, és hozott meglepetést is, bár kezdettől tudtuk, hogy ki kicsoda, és miért van ott (a szereplők életrajzának ismerete segít). A színészek zseniálisak, de Brad Pitt számomra is kiemelkedik, nagyon megérdemelte az Oscart. Pittben mindig is szerettem, hogy nem "nagyot alakít", hanem azonosul a szerepeivel. Szerintem ezért annyira népszerű és foglalkoztatott színész, miközben nem hullik rá a díjeső. Ezért a szerepéért és az eddigiekért is megérdemelte, hogy színészként is megkapja végre a szobrot.

A filmre visszatérve: úgy éreztem, hogy Tarantino végre megérkezett. Ha ettől többet írnék, az már spoiler lenne. Jó szórakozást a filmhez! A hatvanas évek végi életérzés garantált...
8/10
nick név febr. 08. 09:40:22 8/10
7.5->8. Ez egy kifejezetten remek film, ami egyre jobb és jobb lesz a szememben.
5/10
trev jan. 17. 17:09:59 5/10 Előzmény Sz. Péter
Erre már én is gondoltam, de sajnos Tarantinótól öttalálatost várok, az utolsó fél óra pedig addigra már csak egy kettest ért volna. :-( Feltéve, persze, hogy legalább az tetszik.
offtopic
Sz. Péter jan. 17. 17:06:42 Előzmény Dr. Classic
"nem tud katartikus lenni"

Hidd el, volt aki számára katartikus élménnyé vált.
Mivel épp attól lett az, hogy belegondolt az ember: Ó, de jó lett volna ha ez történik!

Attól pedig, hogy te ezzel nem játszadoznál (pl. nem csinálsz róla filmet) még más megteszi.
Ahogyan meg is tette.
Sz. Péter jan. 17. 17:01:03 Előzmény trev
"az utolsó kb. fél óra kimaradt"

Ezzel akkor pont úgy jártál mint aki nem várta meg a lottósorsolás utolső nyerőszámát (amivel milliókat nyert volna) hanem kidobta a kukába a szelvényt. :)
5/10
trev jan. 17. 10:40:37 5/10
Az első Tarantino-film, amit annyira untam, hogy végig sem néztem (az utolsó kb. fél óra kimaradt, de kétlem, hogy ellensúlyozni tudna bármit is az addigi szenvedésből). Valamikor talán majd nekifutok még egyszer.
8/10
Istvan010 2023 júl. 03. - 09:34:25 8/10
Nekem tetszett és sem DiCaprio-ban, sem pedig Brad Pitt-ben nem csalódtam.
FilmExpert 2023 jún. 22. - 13:59:14 Előzmény Dr. Classic
Nem akarlak kiábrándítani, de még ismeretterjesztő és dokumentumfilmekben is sok fals téves információ van vagy lehet, nemhogy egy játékfilmben. Ráadásul ebben a filmben a Sharon Tate gyilkosság meg nem történtté tételének a film értelmezése szempontjából is fontos jelentősége van.
5/10
Dr. Classic 2023 jún. 21. - 23:26:53 5/10 Előzmény Sz. Péter
Ez sem patent így, de egy olyan film, ahol konkrétan megölik Hitlert a háború első fázisában az nem tud katartikus lenni, mert súlyosan eltér a valóságtól, és én ezzel (ismerve a tényeket)nem játszadoznék.
Sz. Péter 2023 jún. 21. - 18:08:47 Előzmény Dr. Classic
"történelemhamisítás"?

Én nem gondolom, hogy Tarantino célja az volt, hogy meggyőzze a nézőt arról, hogy a Tate ügy valójában így történt, mint ebben a filmben.
A "Becstelen brigantyk"-ra ugyanez áll.
5/10
Dr. Classic 2023 jún. 20. - 20:37:42 5/10
Akkor, amikor a Tarantino csicska kritikusok is ódákat zengenek a.... Hihetetlen díszletekről, a hatvanas-hetvenes évek fantasztikus los angelesi ábrázolásáról, na akkor ott már lehet valamit kapizsgálni.
Én is láttam amit láttam csak én ki merem mondani hogy ennek a filmnek nincs története. Egész egyszerűen szinte kínszenvedés ez a majdnem három óra film hossz, és azt sem értem hogy miert kapott ezért Oscart Brad Pitt. Ha valaki viszi a filmet az DiCaprio.
A másik amitől kezdek falnak menni az a Tarantino féle most már több filmes történelemhamisítása. A becstelen brigantik után itt is teljesen más a "leányzó fekvése" (nem akarom elspoilerezni) de aki utánanéz a dolgoknak és az évszámoknak az látni fogja hogy bizony szőrös a menyasszony lába...
Maradjunk abban hogy ha csak ezt az egy filmet adta volna a világnak Tarantino, vélhetően a megyei első osztályú Iváncsa középcsatárat többen ismernék mint őt...
10/10
retrojedi 2023 máj. 31. - 23:38:52 10/10
Ez egy nagyon jó film, a maga módján tökéletes - még úgy is, hogy eltér a valóságtól, de ez ugye a művészi szabadság. Viszont ha valaki nincs tisztában Polanski életével és a Manson-szektával, akkor tényleg egy teljesen más filmet fog látni, lemarad egy csomó feszültségről ami a háttértörténetből fakad. Kb. mint ha valaki egy a 20. század eleji Bécsben játszódó filmet nézne, ahol a főszereplő gyakran összefut a kávéházban egy kis fura bajszú festővel... Ha aludt történelemórán vagy nem nézett dokufilmeket, nem fogja érezni ahogy minden pillanatra árnyékot vetnek a jövőbeli események. Ha valaki így nézte meg, akkor pótolja a hiányosságot (nem fog unatkozni közben) és valamikor nézze meg újra ezt a Tarantino-mozit (utána elmondhatja itt a különbséget :)
A DiCaprio által játszott figura egyébként Clint Eastwood akart lenni ha jól sejtem, ő járt egy időben filmezni az olaszokhoz-spanyolokhoz is, és mint westernhős rögzült a köztudatban..
5/10
Pál László 2023 máj. 30. - 01:29:08 5/10
Tarantino eddigi legunalmasabb filmje. Több mint 2 óra alatt szinte semmi nem történik, majd a végén jön a szokásos horror.
Roberto DiCapribogyó 2022 dec. 05. - 09:28:48
Az alábbi vitához: "A stílus maga az ember." hangzott el az egyik hozzászólótól. 100%-ig egyetértek. Ahogy az alábbiak is mind tőle származnak (ebből a vitából):

„Műértelmezés öreg.”

„Vazzeg, te egy hülye vagy. Sharon Tate-t kik ölték meg szerinted, észkombájn?”

„Jaja, de úgy látom ez a Cortez gyerek valami szellemi gyogyós lehet.”

„Ha teszem azt pofán vágnálak, elhinnéd, hogy kedvellek?”

„akkor gondolom az sem zavarna téged, maximum csak te rinyálnál rajta gyanítom.”

„Részemről én befejeztem, nem kínzom magam veled többet már, untig elég volt már így is belőled.”

„Nekem is van a családomban ilyen ember sajnos, ott kisebbségi komplexus okozza a gondot, meg nárcisztikus önimádat, Cortez-nél nem tudom mi lehet a gond.”

„Lehet, hogy van néha értelem is abban, amiket firkálgatsz ide, de nehezen vehető komolyan.”
8/10
The Cortez 2022 nov. 27. - 15:02:07 8/10 Előzmény Sz. Péter
Ez így van. Ő mindig megosztó volt, és az eddigi utolsó filmje megítélése is az.

„Ha mindenki elalélna tőle, ti sem estetek volna egymásnak. :)”

Igaz, meg akkor sem, ha a 2 filmtudós nem ír orbitális hülyeségeket a műről :)
Souk09 2022 nov. 27. - 13:50:55
Köszönöm az információt
Sz. Péter 2022 nov. 27. - 13:31:15 Előzmény osbehemot
"De mivel Tarantino, ezért mindenki elalél."

Ez pont nem igaz.
Tarantino egy igazi megosztó típus. Vannnak akik szeretik és akik egyáltalán nem.
Az itt fennforgó vita is épp ezt mutatja amit ti csináltok. Ha mindenki elalélna tőle, ti sem estetek volna egymásnak. :)
osbehemot 2022 nov. 27. - 10:06:31 Előzmény The Cortez
"Tarantino rohadtul nem divat"

Dehogynem. Bármit csinálhat, a sok droid egyből odáig van, hogy mekkora film. Ha nem az ő neve alatt jelennének meg a filmek, ezred ekkora népszerűsége se lenne. De mivel Tarantino, ezért mindenki elalél.

"a minőséget szereti, az nem lehet droid"

Te se sok filmet láttál a XX. századból.

"Ez a minden komment ótvar és primitív, megint egy szűklátókörű nem normális gyenge hazugsága."

Én nem foglak erről győzködni. Bárki megnézheti bármelyik hozzászólásodat a Porton, és láthatja, hogy milyen kis pöcsfej vagy. Nem kell rólad hazudozni, kiállítod te magadról a bizonyítványt.
Összes hozzászólás