Volt egyszer egy… Hollywood: így rendezte Tarantino Brad Pitt félmeztelen jelenetét

Van, akinek nincs szüksége instrukciókra…

QT legutóbbi filmjének egyik legemlékezetesebb jelenete volt, amikor a Leonardo DiCaprio által alakított Rick Dalton kaszkadőre és mindenese, Cliff Booth felmászik a tetőre, hogy megszerelje az antennát. Los Angelesben járunk, meleg nyári délután van, szóval Cliff nekivetkőzik: miután leveszi a pólóját is, láthatóvá válnak a hasizmai, amelyeken megcsillan a napfény – mindez nem kevés nézőnek szerzett kellemes perceket.

Amy Schumer komika 3 Girls, 1 Keith című podcastjének nemrégiben a rendező volt a vendége, és amikor a Volt egyszer… egy Hollywoodról volt szó, természetesen szóba került ez a, Brad Pitt-tel a középpontban megvalósult jelenet is – és az, hogyan próbálta megrendezni Tarantino, és hogyan bukott bele a próbálkozásba.

„Vicces volt, mert Brad nyilvános helyzetben elég szégyenlős az ilyesmivel kapcsolatban. Ugyanakkor nyilván tudja, merre hány méter. Szóval elkezdtem neki mondani, hogy »szerintem talán ki kéne gombolnod a hawaii inget, lehámoznod magadról, aztán levenned a Champion pólót is«” – mesélte a direktor.

„Mire ő: »most akkor tényleg azt akarod, hogy egyesével gomboljam ki az inget? Inkább majd leveszem egy mozdulattal. Na hajrá! «

Én meg azt gondoltam magamban, hogy jó, hát ez a fickó tényleg pontosan tudja, merre hány méter, szóval csak fogd be a szád, és csak hagyd, hogy a mester tegye a dolgát. Hisz már az nagyon macsó, ahogy látjuk a tetőn munka közben, ahogy felveszi a bőrkesztyűt és a szájával tartja a drótköteget. Tényleg tudja, mitől döglik a légy” – tette hozzá Quentin Tarantino, akiről pont a napokban írtuk meg, hogy ha nem menne a rendezés, lett egy másik szakmája is.


(via IndieWire)