Tarantino szakmát váltott

A kultrendező fogta magát, és kritikusnak állt. Rajongók fedezték fel és rántották le róla a leplet a Redditen, hogy QT egy ideje saját mozija hivatalos honlapjára rakja ki filmkülönlegességekről írt kritikáit.

Ahogy arról korábban már írtunk, a direktoré a Los Angeles-i New Beverly Cinema, amit eleinte tulajdonosként, majd pár éve igazgatóként is irányít, a hagyományos kópiáról való vetítés egyik utolsó mentsváraként.

A jelek szerint pedig a filmrendezés és a mozivezetés együtt sem foglalja le annyira az alkotót, hogy ne lenne ideje mások műveiről is véleményt mondani: rajongók fedezték fel és rántották le róla a leplet a Redditen, hogy Tarantino a New Beverly Cinema hivatalos honlapjára kirakott jó pár saját maga által írt kritikát.

Forrás: Tony Barson / FilmMagic / Getty Images

 

Egykori videotékásként és örökös filmőrültként a mester mélységében ír a szóban forgó alkotások elkészültéről és filmtörténeti értékeiről is. Tavaly december 22. óta QT már nem kevesebb, mint 26 cikket tett fel az oldalra, amit ide kattintva egytől egyig mi magunk is elolvashatunk.

Tarantino olyan művekről írt már kritikát, mint az 1974-es A lordok bandája a fiatal Stallone-nal, Don Siegel 1979-es Szökés Alcatrazbólja Clint Eastwooddal, az 1971-es Lőpárbaj című western Gregory Peck főszereplésével, a Soul Brothers of Kung Fu című, Bruce Lee-féle kungfufilm, a Carny című 1980-as Gary Busey – Jodie Foster-dráma, az Olykor egy nagy ötlet (1971) Paul Newmannel és Henry Fondával vagy a Daisy Miller 1974-ből Peter Bogdanovich-tól, a fiatal Cybill Shepherddel a főszerepben. Jó olvasást!


(via NME)