Tarantino a következő, legutolsó filmjéről beszélt Moszkvában

Egy sajtókonferencián. A Volt egyszer egy… Hollywood című filmjét kísérte az orosz fővárosba, ahol az orosz kultuszminiszterrel tett egy látogatást a Kremlben is.

Azt már mi is megírtuk, hogy Quentin Tarantino tíz filmet tervez forgatni élete során, és ebből kilencet már megcsinált. Ez pedig csakis egyet jelenthet: már csak egyetlen egy filmet fog rendezni, aztán „nyugdíjba vonul” legalábbis a filmrendezéstől, és átadja magát a könyvírásnak és egyéb más kreatív tevékenységnek. Az ausztrál GQ magazinban megjelent interjúban a filmrendező minden kétséget kizáróan beszélt a filmrendezés végéről:


Ami a mozifilmeket illet, az utam végéhez értem. Látom magam könyvet írni, és elkezdek színielőadást írni, szóval kreatív maradok. Csak azt hiszem, hogy mindenemet odaadtam, amit odaadhatok a mozinak.”
Fotó: Valery Sharifulin\TASS via Getty Images

 

 

Az említett moszkvai sajtókonferencián a legutolsó filmjéről is megkérdezték:

Gondoljunk arra, hogy minden mozifilm egy történetet mesél el, és minden film olyan, mint egy tehervagon, amik egymáshoz vannak kapcsolva, és az utolsó amolyan nagy, előadást lezáró csúcspont lesz. Azt is el tudom képzelni, hogy a tizedik egy kicsit utószó jellegű lesz."

Sajnos a válaszból még mindig nem derült ki, hogy melyik filmre gondol, hiszen több ötletet is megnevezett már: sokan várják tőle a már beígért Star Trek filmet, ezenkívül régóta tervez egy, a Vega testvérekről szóló közös spin-offot a Kutyaszorítóbanhoz és a a Ponyvaregényhez, harmadik részt a Kill Billhez, nemrégiben pedig bejelentette saját képregénye, a Django/Zorro című crossover nagyfilmes adaptációját is.

Quentin Tarantino Vlagyimir Medinszkijjel Moszkvában; Fotó: Valery Sharifulin\TASS via Getty Images

 

Moszkvában egyébként igen érdekes látogatáson van túl, hiszen maga az orosz kultuszminiszter, a Hollywoodot élesen bíráló és elutasító Vlagyimir Medinszkij vezette végig Tarantinót a Kremlben. A rendező azt is megkérdezte, hogy mit kell tennie valakinek ahhoz, hogy a Kremlben vagy mellette temessék el, amire az volt a válasz, hogy a cári család tagjának kell lenni. Miközben kellemesen eldiskuráltak, Tarantino azért leszögezte, hogy sok mindenben nem ért egyet az orosz kormánnyal, de ha már itt van, akkor azért van itt, hogy az orosz embereket és a rajongóit lássa.

via The Hollywood Reporter