8 ikonikus filmes páros, akik csak egyszer dolgoztak együtt

A Harry és Sally, a Bonnie és Clyde vagy a Good Will Hunting duóját is néztük volna még közös filmben.

A filmes kémia megfoghatatlan dolog: vagy megvan két színész közt vagy nincs. Ha megtörténik a nagy találkozás, ráadásul a közös film is siker, akkor a producerek általában megtalálják a módját annak, hogy újra összehozzák a párost. Kivéve, amikor nem – amit lehet, hogy a rajongók bánnak, de a szóban forgó filmet még különlegesebbé teszi, hogy csak akkor és csak ott csodálhatjuk meg a két színész összjátékát.

Színészek, akik soha nem szerepeltek együtt, pedig kellett volna

Melyik az a legendás testvérpár, aki soha nem dolgozott együtt, és ki lenne Margot Robbie vagy Tom Cruise tökéletes partnere?

Ez is érdekelhet

 

 

Bill Murray és Andie MacDowell

Forrás: Tv2

 

Az Idétlen időkig több mint egy zseniális alapötlet. A film sikere elindította az időhurkos sci-fi alműfaját, de Bill Murray alakítása messze az epigonok fölé emeli Harold Ramis kultklasszikusát. Murray az önző időjóst, Philt alakítja, aki valószínűleg soha nem szabadulna ki szüntelen purgatóriumából, ha nem támadnának benne fel a romantikus érzések Andie MacDowell Ritája iránt. Murray és MacDowell kiválóan lavíroznak a sci-fi vígjáték és a tragikus románc hangulatai közt, és a kémiájuk is tökéletes. Az Idétlen időkig kapcsán elsőre talán Murray alakítása jut eszünkbe, de a MacDowellből sugárzó melegség nélkül egyszerűen nem működne a film.


Warren Beatty és Faye Dunaway

Bonnie Parker és Clyde Barrow legendás bűnözőpárosa közel egy évszázada izgatja az amerikaiak fantáziáját, Warren Beatty és Faye Dunaway alakítása a Bonnie és Clyde című klasszikusban pedig csak tovább építette a mítoszukat. Arthur Penn rendezése a Beatty és Dunaway közötti kémiára épül, a románc és a bűnfilm hatásos koktélját alkotva. A törvény elől menekülő fiatal szerelmespár minden idők egyik legnagyobb filmes párosaként került be a köztudatba, és a Barrow bandát övező mítosz kulcsfontosságú elemeivé váltak. A színészeket Oscar-díjra jelölték a szerepükért, de soha többé nem dolgoztak együtt.


Russell Crowe és Ryan Gosling

A Rendes fickók nemcsak az 1970-es években játszódik, de úgy is néz ki, és úgy is működik, mint egy régimódi akciófilm. Ryan Gosling hozza a védjegyének számító sármot, de Russell Crowe az, aki a film legnagyobb meglepetését nyújtja lenyűgöző komikus képességeivel. Ők ketten egy klasszikus komoly-komolytalan vígjátéki duó, miközben Shane Black a nagyszabású akciójeleneteket sem spórolja ki.

Sok rajongó követeli a folytatást, pláne mióta a film a streamingplatformokra is felkerült, és a Gosling-Crowe párosra fel is lehetne húzni egy franchise-t, de a gyenge mozis szereplés miatt erre aligha lesz lehetőség.


Brad Pitt és Leonardo DiCaprio

Forrás: InterCom

 

Quentin Tarantino régi Hollywoodhoz intézett szerelmeslevelének, a Volt egyszer egy... Hollywoodnak két gigasztárra volt szüksége a főszerepekben – másképp hogyan is lehetne egy hollywoodi történetet elmesélni? Brad Pitt és Leonardo DiCaprio külön-külön is képesek Hollywood aranykorához méltó csillogással és presztízzsel megtölteni egy filmet, együtt meg pláne. Meglepő, hogy sosem dolgoztak együtt, mielőtt Tarantino rájuk nem osztotta a lecsúszott színész, Rick Dalton és kaszkadőrdublőrének, Cliff Booth-nak a szerepét, és a két dudás meglepően jól elfért egy csárdában.


Winona Ryder és Angelina Jolie

A megtörtént eseményeken alapuló, pszichiátriai intézetben játszódó Észvesztőben Angelina Jolie alakítja az ön- és közveszélyes Lisát, akinek lázadó természete rabul ejt egy másik beteget, a Winona Ryder által játszott félénk Susannát.

Jolie meggyőző átlényegülése karizmatikus és manipulatív szociopatává segített abban, hogy A-listás sztárrá váljon, de Ryder legalább olyan izgalmas alakítást nyújt. Míg Susanna csendes és zárkózott, addig Lisa mindent nyíltan vállal, a testétől kezdve az embergyűlöletéig. Jolie toxikus dominanciát sugároz, amit szépen ellenpontoz Ryder ideges energiája. A párost még a film legdurvább pillanataiban is élmény nézni – ahhoz képest, hogy mennyire ellentmondásos és ellentétes karakterek, tökéletesek együtt. Jolie-nak és Rydernek sikerül a legjobbat kihozniuk egymásból.


Robin Williams és Matt Damon

Forrás: UIP-Duna Film

 

Gus Van Sant rendező filmje Robin Williams és Matt Damon azon képességére tett fel mindent, hogy képesek egyből erős kapcsolatot kialakítani – és ez a számítása be is jött. A Matt Damon és Ben Affleck által jegyzett forgatókönyv fantasztikus, de a film akár bukás is lehetett volna a főszereplők közti kémia nélkül. A párbeszédek lehetővé teszik, hogy a páros viszonya pszichológiai síkra terelődjön, és Williams karaktere lassan lecsiszolja a fiatal kolléga nyersességét. A Good Will Hunting egy valószínűtlen kapcsolatot mutat be, de a két színész képes a lehető legtermészetesebb barátságnak feltüntetni.


Susan Sarandon és Geena Davis

Ridley Scott kultfilmjében is izgalmas a szereplők közti dinamika: Susan Sarandon alakítja a gondoskodó Louise-t Geena Davis naivabb karakterével szemben. Ahhoz képest, hogy a Thelma és Louise-ban mennyi időt tölt a két főszereplő egymás mellett ülve egy autóban, hihetetlen dinamizmussal tudják megtölteni a cselekményt, még akkor is, amikor az őket üldöző helikopterek és a járőrkocsik több száz kilométerre vannak. Míg Sarandon sorra kapta a jobbnál jobb szerepajánlatokat a film után, a hasonlóan erős alakítást nyújtó Davist méltatlanul hanyagolták el. De ha ők ketten soha többé nem is állnak össze, ikonikus párosukkal már beírták magukat a filmtörténelembe.


Meg Ryan és Billy Crystal

A Harry és Sally azzal kezdődik, hogy a két főszereplő egy hosszú autóúton vesz részt, és nincs más dolguk, mint beszélgetni. Ez az a fajta jelenet, amit a legtöbb forgatókönyvből kivágnak, amikor spórolni kell a játékidőn, de Nora Ephron olyannyira telezsúfolja a filmet frappáns mondatokkal, hogy a párbeszéd minden momentuma életbevágóan fontosnak érződik. Meg Ryan és Billy Crystal tökéletesen reagálnak egymásra, akár karaokét énekelnek, akár a romantikus vígjátékok történetének legjobb fináléját adják elő, a kapcsolatuk teljesen hitelesnek tűnik. A film óhatatlanul felveti azt a kérdést, hogy mi lett volna, ha Ryan olyan gyakran kaphatta volna partneréül Crystal-t, mint Tom Hankst.

 

Via: ScreenRant