Volt egyszer egy… Hollywood, Forrest Gump, A kis szemtanú – Ezeket nézd áprilisban az HBO GO-n!

Jobbnál jobb filmek és sorozatok várnak ránk a második tavaszi hónapban is.

Ha van valami előnye a koronavírus által előidézett karanténos heteknek, akkor az az, hogy a streamelős szolgáltatások ott kedveskednek nekünk, ahol tudnak. Quentin Tarantino (aki egyébként épp március 27-én ünnepli 57. születésnapját) legújabb alkotása, a Volt egyszer egy… Hollywood például az eredetileg tervezettnél három héttel korábban, már április 1-jén elérhető lesz az HBO GO-n.

És ha valaki netán Tarantino maratont akarna tartani, a mozicsatorna online videotárában fent van a Ponyvaregény, a Jackie Brown, a Négy szoba (a szkeccsfilm egyik epizódját ő jegyzi), az Alkonyattól pirkadatig (aminek a forgatókönyvét írta, és szerepel is benne), a Sin City – A bűn városa (amelyben vendégrendezőként egy jelenetet jegyez) és a Kill Bill mindkét része.

Ami pedig az HBO GO többi filmpremierjét illeti: jön A Lego-kaland 2. – sőt ami azt illeti, már itt is van, hiszen előrehozott bemutatóként április helyett akár most azonnal nézhető a vicces animáció. Április 5-én érkezik a Dóra, a felfedező élőszereplős nagyfilmes verziója, a Dóra és az elveszett aranyváros, 19-én pedig a Clint Eastwood rendezte A csempész.

Április végén, egészen pontosan 26-án exkluzív módon két olyan filmet is láthatunk, amelyek nem kerültek nálunk moziforgalmazásba: a Romlott oktatás Hugh Jackman tavalyi vígjátéka, a Préda pedig egy szintén tavalyi aligátoros horrorfilm, ami a tervek ellenére végül mégsem került be a magyar mozikba, pedig – és itt ismét vissza kell kanyarodnunk Tarantinóhoz – ez volt QT kedvenc 2019-es filmje.

Szintén ígéretesnek tűnik az Örömóda, aminek korábban írtunk az előzeteséről, és ami egy Martin Freeman és Morena Baccarin főszereplésével készült romkom. Az HBO GO ezenkívül készül klasszikusokkal is: április 6-án kerül fel A kis szemtanú, 13-án a Forrest Gump, 27-én pedig a Támadás a Krull bolygó ellen.

És természetesen a sorozatrajongókat sem hagyják magukra:

olyan szériáknak örülhetünk, mint a fergeteges Hétköznapi vámpírok – A sorozat Taika Waitititől, aminek mindkét évada elérhetővé válik (az első április 2-án teljes egészében, a második 16-án debütál), a Kemény motorosok spin-offjaként készült Mayans M.C. (április 1., egyszerre felkerül mindkét évad!) vagy a Harry Potter filmekből ismert Domhnall Gleeson főszereplésével és Phoebe Waller-Bridge szereplésével forgatott Futás (április 13.).

Április 27-én harmadik évadával folytatódik a Megszállottak viadala, ami szintén Waller-Bridge-hez köthető, de nem szerepel benne, „csak” ő az ötletgazda (épp attól olyan zseniális), 28-tól pedig két Mark Ruffalót is követhetünk az Ez minden, amit tudok című szériában, amiről itt írtunk korábban. A szintén 27-én érkező Los Angeles-i rémtörténetek: Angyalok városában a Trónok harcából ismert Natalie Dormert láthatjuk, de érdemes figyelni a Kids tartalmakat is, hiszen 24-én jön a Star Wars – A klónok háborúja című animációs sorozat teljes első évada.