Újra bemutatják Tarantino Volt egyszer egy… Hollywoodját

A kultrendező amúgy sem rövid alkotását négy extra jelenettel bővítve küldik október 25-én újra a mozikba.

Ahogy arról nemrégiben beszámoltunk, QT nem volt hajlandó cenzúrázni kilencedik filmjét, a Volt egyszer egy… Hollywoodot Kína számára, ahol a kínai filmhatóság (Bruce Lee lánya, Shannon Lee közbenjárására) csak úgy engedte volna bemutatni a művet, ha kivágja belőle a néhai harcművészt kedvezőtlen színben feltüntető jelenetet.

Most azonban kiderült, hogy az amerikai közönség és az Oscar-kampány miatt viszont Tarantino hajlandó újravágni a Volt egyszer egy… Hollywoodot, hiszen épp a tervezett kínai premier napján, október 25-én az amerikai és a kanadai mozik újra bemutatják a filmet, méghozzá korábban sosem látott több mint tízpercnyi felvétellel, azaz négy új jelenettel kibővítve.

Forrás: InterCom

 

Így az eleve 2 óra 41 perc hosszú alkotás játékideje még jobban közelíti majd a 3 órát, de aki látta már a filmet, tudja, hogy megtekintése közben csak úgy repül az idő. Korábban egyébként arról is írtunk, hogy Tarantino első verziója amúgy 4 óra 20 perces volt, szóval volt miből kiválogatni a mostani négy új jelenetet.

A Volt egyszer egy… Hollywood bővített változatát egyelőre ezer észak-amerikai moziban láthatják a nézők, de mivel korábban a Bosszúállók: Végjáték szintén kibővítve újra bemutatott verziója is eljutott hozzánk, remélhetőleg ez is el fog. A film eddig 368 millió dollárt hozott világszerte, de a Disney/Marvelhez hasonlóan a Sony stúdió is tudja, hogy lehet ez még több is, szóval reménykedjünk.


(via The Hollywood Reporter, IndieWire)