Tarantino újabb bejelentéssel sokkolt

Már megszokhattuk, hogy a kultrendező összevissza beszél, és nem feltétlenül kell komolyan venni minden nyilvános nyilatkozatát. Most megint mondott egy érdekeset.

A múltban, és a közelmúltban is QT több projektjéről is lelkesen beszélt, ugyanakkor azt is többször elmondta, hogy már csak egy nagyjátékfilmet rendez, és utána visszavonul a filmezéstől. Miközben az egyre biztosabbá vált, hogy a Ponyvaregény és a Kutyaszorítóban közös spin-offjából, a Vega testvérek korábbi kalandjából nem lesz semmi (annál is inkább, mert az őket alakító színészek is megöregedtek), a Django/Zorro crossovert is vélhetően más rendezi majd.

Sokszor esett szó azonban egy korhatáros Star Trek moziról, amiről nemcsak Tarantino nyilatkozott sokat, de a legutóbbi filmjében, a Volt egyszer egy… Hollywoodban szereplő sztárok, Margot Robbie és Brad Pitt is kinyilvánították, hogy szívesen játszanának benne. Ahogy minden bizonnyal a franchise-t gyártó stúdiónál is számítanak a direktor részvételére, hiszen az IMDb-n is ott van még az alkotó filmográfiáján.

Forrás: Tony Barson / FilmMagic / Getty Images

 

Csakhogy QT nemrégiben úgy nyilatkozott, egyre biztosabb, hogy a Kill Bill 3. lesz a következő, egyúttal utolsó filmje. De akkor mi lesz a Star Trek projekttel? A rendező most elárulta.

„Azt hiszem, kiszállok a Star Trekből. Bár a stúdiós fickókkal hivatalosan még nem beszéltem meg”

– vallotta be az alkotó, aki egyébként azért akar a tizedik nagyjátékfilm után leállni a filmezéssel, mert (ahogy arról korábban már írtunk) a csúcson akarja abbahagyni.

Tarantino távozása a Star Trek franchise-ból ugyanakkor nem biztos, hogy nagyon fog fájni a stúdiónak, hiszen nemrégiben bejelentették (talán pont azért, mert nem bíztak a mindenfélét nyilatkozó kultrendezőben), hogy

a következő, negyedik Star Trek filmet a Fargo és a Légió című sorozatok ötletgazdájaként és írójaként, illetve a Lucy in the Sky című űrhajós Natalie Portman film direktoraként ismert Noah Hawley fogja rendezni.

Korábban QT azt nyilatkozta, hogy az ő korhatáros Star Trek mozija olyan lesz, mint „a Ponyvaregény az űrben” – szóval nem kizárt, hogy a stúdiónál nem is bánják annyira, hogy nem kell ekkorát kockáztatniuk miatta.


(via Uproxx)