Natalie Portman bezizzent űrhajósként indul az Oscar-csatába

Itt az előzetes a Lucy in the Sky című megcsalós-emberrablós-pszichedelikus pszichológiai űrhajósdrámához.

A címével a Lucy in the Sky with Diamonds című, a Beatles által jegyzett LSD-himnuszra utaló alkotást a tévés körökben neves alkotónak számító Noah Hawley (Légió, Fargo) rendezte, és Portmanen kívül olyan színészek játszanak még benne, mint Jon Hamm, Zazie Beetz, Nick Offerman és Ellen Burstyn. Tavaly nagy csalódást keltett, hogy Natalie Portmant nem jelölték Oscarra Vox Lux című filmjével, de ezzel minden bizonnyal összejön neki a negyedik nomináció.

A Lucy in the Sky hivatalos tartalomleírása szerint arról szól, hogy egy Lucy Cola nevű űrhajósnő visszatér a Földre egy űrmisszióból, ami olyan hatással volt rá, hogy lassan elkezdi elveszíteni a kapcsolatot a valósággal. Állapota váratlanul egy egész országot átszelő utazásra indítja, amelynek erőszakosak a céljai.

Nos, mindez elég homályosan hangzik, ahogy nem sok minden derül ki a még márciusban nyilvánosságra hozott teaserből (ami elsősorban a Lucy által a világűrben tapasztalt pszichedelikus élményekre helyezte a hangsúlyt) és a most bemutatott előzetesből sem. Tudni lehet viszont, hogy a film sztorija igaz történeten, Lisa Nowak drámáján alapul: ő volt az első űrhajós, akit elutasítottak a NASA-tól, az ügy hatására pedig kidolgozták a szervezet magatartási kódexét is.

Nowak ugyanis romantikus viszonyba keveredett űrhajóstársával, William Oefeleinnal, a férjét is elhagyta miatta, majd amikor Oefelein egy másik kollégájukkal kezdett kapcsolatot, Nowak megpróbálta elrabolni a nőt. Letartóztatása után Nowak az előzetes meghallgatáson beszámíthatatlanságra hivatkozott, és az orvos szakértők többek közt rögeszmés-kényszeres személyiségzavart és pszichózist állapítottak meg nála. Az állítólag csak nagy vonalakban róla szóló (de az előzetes alapján azért erről kicsit többről lehet szó) Lucy in the Skyt október 4-én mutatják be az amerikai mozik.


(via IndieWire)