Már most arról beszél mindenki, mekkora sztár lesz a Volt egyszer egy... Hollywood kislányából

Julia Butters még csak 10 éves, de már sorozatokban szerepelt. Tarantino is a tévében látta meg.

Ugye mindenki emlékszik még a legelső Volt egyszer egy... Hollywood előzetesének a végére, amikor egy kislány azt mondja Leonardo DiCapriónak, hogy ilyen remek színészt még soha életében nem látott? Nos, a kislányt úgy hívják, hogy Julia Butters, és ugyan még csak 10 éves, de már 2014 óta olyan tévésorozatokban szerepel, mint a Gyilkos elmék, az Öribarik, a Transparent és az Anyaság túlsúlyban. Sőt, most már egyenesen azt írják róla a külföldi mozimagazinok, hogy még nagyon sokra fogja vinni Hollywoodban – a Vanity Fair szerint DiCaprio kikiáltotta őt a kis Meryl Streepnek, mert már 10 évesen olyan jó, mint a háromszoros Oscar-díjas színésznő 20 évesen!

A film producere, David Heyman egyenesen azt nyilatkozta Julia Buttersről, hogy Oscar-esélyes volt a filmbéli alakítása – csak végül Tarantino kivágta a jelenetét, mert nem illett bele az így is majdnem 3 órás film tempójába.

Quentin jó eséllyel egy nagyszerű jelenetet vágott ki. Ha benne maradt volna, [Julia] biztosan Oscar-jelölést kap az alakításáért. De nem szolgálta volna a film egészét, nem illett volna a ritmusához, ezzel nem jutott volna el oda, ahová kellett volna. [Quentin] fantasztikus jeleneteket vágott ki, és úgy simította el a szálakat, hogy a film egésze egységes maradt.

A fiatal színésznő a The Hollywood Reporternek adott interjújában mesélt arról, hogyan került bele Tarantino filmjébe:

Nagyon vicces sztori. Szerepelek ugye az Anyaság túlsúlyban sorozatban. Quentin szeret úgy írni, hogy a háttérben be van kapcsolva a tévé, és pont én voltam a tévében, miközben a karakteremet kitalálta. Felnézett, meglátott, és azt mondta: vele kellene megpróbálni! Annyira boldog vagyok, hogy a tévéje akkor pont be volt kapcsolva, mert ha abban a pillanatban nem látott volna meg, most nem lennék benne a filmben.

Természetesen a kis Julia Butters korábban sosem hallott még Tarantinóról, hiszen a rendező filmjeinek nem az ő korosztálya a célközönsége, a forgatás alatt viszont nagyon jól összebarátkoztak, azóta is leveleznek egymással (sőt, az anyukája azóta már megengedte neki, hogy megnézze Tarantino filmjeit, bár reméljük, eltakarta a szemét és befogta a fülét a durva és erőszakos jeleneteknél). Butters karakterét a filmben Turdinak hívják, és annak a Rick Daltonnak a sidekickje, akit DiCaprio alakít. Tarantino a karaktert egyébként egy 1968-as westernből, a Lancerből vette át, ahol a jóképű cowboy főhősnek is egy aranyos kislány segített. (via Indiewire & The Independent)