Kiderült, mi lesz Tarantino következő projektje

Mindenki rettegve várta, hogy kiderüljön, hiszen mostanában a kultrendező sokszor elmondta, hogy ez lesz az utolsó filmje.

A magyar mozikban augusztusban bemutatott kilencedik QT-film, a Volt egyszer egy… Hollywood kapcsán a direktor többször is határozottan kijelentette, hogy mivel a csúcson akarja abbahagyni, a következő, tizedik lesz az utolsó nagyjátékfilmje. Viszont több, több-kevesebb ideje dédelgetett projektjéről is beszélt (a Kill Bill folytatásától kezdve egy Star Trek filmen át a Django és a Zorro crossoverjéig), így mindenki izgatottan találgatja, vajon mi lesz a kiválasztott produkció.

Az alkotó viszont most egy huszárvágással megnevezte következő projektjét – ami azonban nem egy film lesz, hanem egy könyv (így a rajongók főhetnek tovább a levükben), ami egy mozibolond fickóról fog szólni (de nem saját magáról!). Tarantinóval egy másik neves rendező, Martin Scorsese beszélgetett a Directors Guild of America (a rendezők céhe) negyedévente megjelenő, őszi kiadványában, és QT ebben a beszélgetésben árult el izgalmas részleteket.

Tarantino idén Cannes-ban, a Volt egyszer egy... Hollywood premierjén. Forrás: Tony Barson / FilmMagic / Getty Images

 

„Van ez a figura, aki részt vett a II. világháborúban, ahol rengeteg vérontásban volt része. És most hazatér, itt az ötvenes évek, és már nem úgy reagál a filmekre, ahogy szokott.

Gyerekesnek találja őket mindazok után, amiken keresztülment. Az ő világában ugyanis a hollywoodi filmek számítanak filmnek” – magyarázta a mester. „Aztán váratlanul eljut hozzá az olyan külföldi filmesek híre, mint Kuroszava vagy Fellini, és beszippantja ez a világ. Valamelyik külföldi filmet szereti, valamelyiket nem, valamelyiket pedig nem érti, de annyi biztos, hogy úgy érzi: látott valami fontosat” – tette hozzá.

Tarantino azt is elmondta, hogy mindig is el akart merülni a filmek világában, és ez most legalább egy jó ürügy hozzá, ezenkívül, hogy a II. világháborús veterán karakter reakciója az olyan filmekre, mint A hét szamuráj vagy Az édes élet, nagyjából meg fog egyezni azzal, ahogy annak idején ő reagált ezekre az alkotásokra, amikor először találkozott velük – hiszen „sokkal több van bennük, mint a hamis hollywoodi művekben”. Ismerve QT forgatókönyvírói képességeit, alig várjuk a könyvet!


(Via Indiewire)