Egyre több a sztár a Dűne-rebootban

Újabb nagyágyúk csatlakoztak Timothée Chalamet, Stellan Skarsgård, Rebecca Ferguson, Javier Bardem és a többiek mellé.

Ahogy arról korábban már írtunk, David Lynch nagyszabású bukása után újabb adaptáció készül Frank Herbert 1965-ös sci-fi regényéből, ezúttal Denis Villeneuve (Felperzselt föld, Szárnyas fejvadász 2049) rendezésében, aki a főbb szerepekre olyan nagy neveket szemelt ki, mint Rebecca Ferguson (Lady Jessica), Timothée Chalamet (a főhős, Paul Atreides), Dave Bautista (az egyik gonosz figura, Glossu Rabban) és Stellan Skarsgård (a főgonosz Harkonnen báró).

Azóta az impozáns listához csatlakozott Charlotte Rampling (Gaius Helen Mohiam tisztelendő anya) és Javier Bardem is (Stilgar); Zendaya és Oscar Isaac szerepléséről pedig jelenleg is tárgyalnak – előbbi Chani, utóbbi Leto Atreides szerepére esélyes.

Josh Brolin a Sicario 2. tavaly nyári premierjén. Forrás: Theo Wargo / WireImage / Getty Images

 

A legújabb A-kategóriás biztos csatlakozó pedig nem más, mint Josh Brolin, akit korábban olyan filmekben láthattunk, mint a Nem vénnek való vidék, a Sicario – A bérgyilkos, a Bosszúállók: Végtelen háború vagy a Deadpool 2. Az új Dűnében Gurney Halleck karakterének megformálását bízzák rá, akit a korábbi, Lynch-féle adaptációban Patrick Stewart alakított.

Brolin egyébként nem először dolgozik együtt Denis Villeneuve direktorral: a kanadai alkotó már a Sicarióban is rendezte a színészt, aki a Sicario 2: A zsoldosban is megismételte a szerepét (csak már egy másik rendező irányítása alatt). A sztárt legközelebb a Bosszúállók: Végjátékban láthatjuk.


(via Variety)

FRISSÍTÉS: Időközben kiderült, hogy Jason Momoával, a Trónok harca és az Aquaman sztárjával is folynak a tárgyalások. Ha minden jól megy, ő lehet Duncan Idaho, a főhős apjának (akire Oscar Isaacet nézték ki) jobbkeze.