Eldőlt: nem lesz Shop-stop 3

Jeff Anderson nem vállalja a főszerepet, Kevin Smith képregénybe menti át a sztorit.

A 2014-es nagy bejelentés óta várják Jay és Néma Bob rajongói, hogy Kevin Smith trilógiává bővítse végre a Shop-stop-filmeket, de úgy tűnik, a Clerks 3 sosem fog elkészülni. A franchise egyik állandó főszereplője, a folyton okoskodó videotékás geeket, Randalt alakító Jeff Anderson ugyanis hallani sem akar a harmadik részről.

Kevin Smith a Fatman on Batman podcastben mesélt arról, hogy már réges-rég megírta a forgatókönyvet, és egy darabig úgy volt, hogy Jeff Anderson ismét benne van a buliban, ám a 48 éves színész tavaly úgy döntött, mégsem vállalja be a filmet (magánjellegű okok miatt). Ez azért szomorú hír, mert Kevin Smith az egész sztorit a filmőrült Randal karakterére építette fel, ez lett volna a Shop-stop-univerzum Cinema Paraisója – Jeff Anderson nélkül viszont szerinte nincs is értelme leforgatni, ezt a karaktert nem tudná eljátszani másik színész.

Pedig az új részhez már összejött 8 millió dollár, és a helyszínek kiválasztása is megtörtént. A csalódott (és nemrég infartuson átesett Kevin Smith) valószínűleg képregénybe fogja átültetni a Shop-stop 3-hoz kitalált párbeszédeket. Nem ez lenne az első ilyen munkája: az általa írt Pókember és a Fekete Macska történet valamint a Zöld íjász már Magyarországon is megjelent. (via Geektyant)